Serialele "The Pacific", "Glee" şi "Mad Men", favorite la gala premiilor Emmy 2010

Miniseria "The Pacific" şi serialele "Glee", "Mad Men", "Lost" şi "30 Rock" sunt marii favoriţi ce se vor înfrunta în noaptea de duminică spre luni la gala anuală a premiilor Emmy, principala recompensă acordată producţiilor americane de televiziune.

22 afișări

Miniseria "The Pacific", difuzată de postul american HBO, a primit 24 de nominalizări la premiile Emmy, făcând ca acest post de televiziune cu plată să devină încă o dată cel mai nominalizat post TV din peisajul audiovizual american, cu 101 nominalizări în 2010.

Această miniserie, produsă de Steven Spielberg şi Tom Hanks, prezintă gândurile şi acţiunile unor tineri militari care s-au înrolat în armata americană, plini de speranţă, dorind să îşi apere ţara de agresiunea japoneză, după atacul de la Pearl Harbour din decembrie 1941.

Un alt mare favorit este serialul "Glee", difuzat de postul Fox, în care un profesor de spaniolă preia conducerea corului dintr-un liceu american, abandonat de predecesorul său. Serialul "Glee", care a primit 19 nominalizări, a câştigat deja la începutul acestui an Globul de Aur pentru cea mai bună comedie şi ar putea învinge serialul "30 Rock", câştigătorul premiului Emmy în ultimii trei ani la categoria "cel mai bun serial TV de comedie". Alte două seriale cotate cu şanse reale în această categorie sunt "Sora Jackie" şi "The Office".

La categoria serialelor dramatice, "Mad Med" are în acest an 17 nominalizări şi se bucură de aprecierea criticilor şi a publicului, vizând o a treia victorie consecutivă. Însă acest strălucit portret cinic al unei agenţii de publicitate din anii '60 are în acest an adversari de calibru, în special serialul "Lost", foarte apreciat de public pe plan internaţional, al cărui ultim episod a fost difuzat în SUA în mai 2009.

Serialul "Lost", care a primit în acest an 12 nominalizări, a câştigat nouă premii Emmy de-a lungul celor şase sezoane, însă nu s-a mai impus la categoria "cel mai bun serial" din anul 2005. Adversarii săi vor fi în acest an serialele "Dexter" şi "True Blood".

În rândul actorilor, toţi câştigătorii de anul trecut - Alec Baldwin ("30 Rock"), Toni Collette ("United States of Tara"), Glenn Close ("Damages") şi Bryan Cranston ("Breaking Bad") - au fost din nou nominalizaţi în 2010, iar Tina Fey ("30 Rock"), Michael C. Hall ("Dexter"), Jon Hamm ("Mad Men"), Hugh Laurie ("Dr. House"), Julianna Margulies ("The Good Wife"), Steve Carell ("The Office") şi Eddie Falco ("Sora Jackie") vor fi pretendenţi de calibru, dificil de învins.

La categoria "cel mai bun lungmetraj de televiziune", specialiştii mizează pe "You Don't Know Jack" de Bary Levinson, un strălucit portret făcut apărătorului dreptului la eutanasie Jack Kevorkian, denumit "doctorul morţii", încarcerat timp de opt ani în Statele Unite pentru că a ajutat un bărbat să se sinucidă.

Al Pacino, interpretul lui Jack Kevorkian, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun actor dintr-un lungmetraj de televiziune", alături de actorii Jeff Bridges - premiat la începutul anului cu Oscar -, Ian McKellen şi Dennis Quaid.

Organizatorii galei premiilor Emmy, The Academy of Television Arts & Sciences, îi vor înmâna în acst an actorului George Clooney premiul Bob Hope, acordat pentru acţiunile sale umanitare.

Actorul, devenit celebru graţie rolului din serialul de succes "Spitalul de urgenţă", "era o alegere evidentă pentru acest premiu", a declarat John Schaffner, preşedintele Academy of Television Arts & Sciences, în momentul în care a anunţat numele laureatului pe 2010 a premiului Bob Hope.

Organizatorii galei premiilor Emmy au dorit să îl premieze pe George Clooney pentru acţiunile sale umanitare în Darfour şi implicarea acestuia în campaniile de strângere de fonduri în favoarea victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, uraganului Katrina şi seismului din Haiti.

Cea de-a 62-a gală Primetime Emmy Awards va avea loc la Los Angeles, pe 30 august, şi va fi prezentată de actorul american de stand up comedy Jimmy Fallon, devenit celebru graţie scenetelor sale din timpul emisiunii "Saturday Night Live".

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul "primetime" a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

The Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC şi FOX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici