Serialul "Doctor Who" are un nou Time Lord. Cine va interpreta personajul principal

Actorul britanic Peter Capaldi este noul interpret al Lordului timpului (Time Lord), un medic excentric care călătoreşte în timp şi care îşi spune "Doctorul" (The Doctor"), din serialul ştiinţifico-fantastic "Doctor Who".

465 afișări
Imaginea articolului Serialul "Doctor Who" are un nou Time Lord. Cine va interpreta personajul principal

Peter Capaldi (Imagine: Hepta)

Punând capăt multor luni de speculaţii în presa britanică, postul public de televiziune din această ţară a anunţat că Peter Capaldi, în vârstă de 55 de ani, a fost ales să devină cel de-al 12-lea Doctor, un aventurier care călătoreşte în timp, prezentat pentru prima dată pe micile ecrane în 1963, postul BBC.

Călătorind prin timp şi spaţiu într-o cabină telefonică de poliţie de culoare albastră, personajul Time Lord s-a luptat de-a lungul episoadelor cu Cybermen, Weeping Angels şi Daleks. Episoadele din cel mai recent sezon au înregistrat audienţe record pentru BBC America în 2012.

Peter Capaldi, născut la Glasgow, în Scoţia, s-a declarat încântat de faptul că va interpreta personajul The Doctor, un rol jucat anterior de actorul Matt Smith, în vârstă de 30 de ani.

Cel mai faimos rol interpretat de Peter Capaldi până în prezent a fost Malcolm Tucker, directorul de comunicare cu un limbaj agresiv al unui prim-ministru din serialul "The Thick of It", o comedie politică produsă de BBC, care a stat şi la baza producerii lungmetrajului "In the Loop" în 2009.

Peter Capaldi era favoritul caselor de pariuri pentru acest rol, extrem de apreciat de telespectatorii britanici.

Postul BBC a anunţat că Peter Capaldi îşi va face debutul cu rolul Time Lord într-un episod special care va fi difuzat de Crăciun, conceput cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a show-ului.

Lansat în 1963, "Doctor Who" a stabilit un record de longevitate în categoria serialelor SF, potrivit reprezentanţilor Cărţii Recordurilor Guinness. BBC a vândut această producţie TV în peste 200 de ţări.

Serialul "Doctor Who" a început să fie difuzat pe BBC pe 23 noiembrie 1963. În acest an, cea de-a 50-a aniversare a "Doctor Who" va fi sărbătorită printr-un episod special, care va fi realizat în 3D, după cum a anunţat în luna februarie radiodifuzorul britanic. Episodul aniversar va fi difuzat pe 23 noiembrie pe BBC HD Channel, deţinut de corporaţia BBC, dar şi în cinematografe.

De la lansarea sa în 1963, BBC a difuzat peste 800 de episoade din serialul "Doctor Who". După un număr de 26 de sezoane (între 1963-1989) şi un film de televiziune (în 1996), în anul 2005 serialul "Doctor Who" a fost relansat.

Rolul doctorului Who a fost interpretat de-a lungul timpului de 11 actori, primul dintre aceştia fiind William Hartnell.

Serialul "Doctor Who" este difuzat în 48 de ţări, inclusiv în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici