Sfârşitul surprinzător al serialului "Hercule Poirot": Actorul David Suchet MĂRTURISEŞTE durerea provocată de despărţirea de îndrăgitul detectiv

Pentru mai mult de două decenii, iubitorii de seriale poliţiste l-au putut urmări pe David Suchet rezolvând crimă după crimă în pielea detectivului Hercule Poirot. Ultimul episod al seriei, deja difuzat în Marea Britanie, i-a luat prin surprindere pe telespectatori, oferind o turnură de situaţie uimitoare, precum şi un gest la care nimeni nu se aştepta de la îndrăgitul personaj principal născut din cărţile Agathei Christie.

9887 afișări
Imaginea articolului Sfârşitul surprinzător al serialului "Hercule Poirot": Actorul David Suchet MĂRTURISEŞTE durerea provocată de despărţirea de îndrăgitul detectiv

Sfârşitul surprinzător al serialului "Hercule Poirot": Actorul David Suchet MĂRTURISEŞTE durerea provocată de despărţirea de îndrăgitul detectiv

Fanii Agathei Christie nu se vor mira de faptul că, după o viaţă petrecută în slujba rezolvării crimelor, Hercule Poirot moare în ultimul episod, întrucât romanul care l-a inspirat ("Curtain: Poirot’s Last Case"/ "Cortina: Ultimul caz al lui Poirot") a fost publicat în 1975.

Dar desfăşurarea dramatică a evenimentelor i-a lăsat totuşi îndureraţi pe cei mai ataşaţi dintre telespectatori, la aflarea faptului că însuşi Hercule Poirot se dovedeşte a fi un criminal în ultimul episod. Detectivul belgian, interpretat timp de 25 de ani de David Suchet, apare, la finalul serialului, împuşcând un bărbat în cap înainte să semneze o confesiune pe patul pe moarte.

În ultimul său caz, Poirot se hotărăşte să ucidă un oaspete dintr-un hotel, care provocase moartea a cinci persoane fără să fie condamnat şi care plănuia să ucidă din nou.

După ce îl împuşcă, Poirot se sinucide hotărând să nu ia nitratul de amil necesar pentru boala lui la inimă. Înainte de aceasta, mărturiseşte în scris motivul acţiunii sale pentru prietenul său, Hastings, putând fi şi auzit în timp ce bolboroseşte cuvintele "Iartă-mă". 

Într-un articol publicat pe Daily Mail, David Suchet, în vârstă de 67 de ani, actorul care i-a dat viaţă iscusitului detectiv, mărturiseşte în detaliu cât a fost de marcat de despărţirea dureroasă de Poirot, şi spune uimitoarea poveste despre cum a obţinut acest rol.

Suchet îşi începe povestirea din mijlocul platoului unde a fost filmat ultimul episod, explicând că a fost construit "în aşa fel încât să reprezinte camera din Styles Court, unde a avut loc primul caz rezolvat de Poirot, şi unde se întoarce acum ca să îşi cunoască sfârşitul, ultimul său caz".

"În aer este tristeţe şi nu e nimic din zeflemeaua şi râsetele obişnuite specifice unei echipe de filmare în acţiune. Belgianul nostru iubit moare şi nimeni nu poate suporta asta", îşi continuă Suchet confesiunea dramatică. La sunetul de clopoţel de la sfârşitul scenei finale, "nimeni nu se mişcă. Nu se aude mai nimic. Fiecare persoană de aici ştie că ne apropiem de sfârşitul unei ere în televiziune".

Moartea lui Poirot a însemnat pentru actor moartea unui prieten drag, mai spune el. "Timp de ani buni am fost eu şi Poirot - şi pierderea lui este o durere inimaginabilă (...) Când Hercule Poirot a murit în acea după-amiază târzie de noiembrie, în 2012, o parte din mine a murit cu el. Cuvintele chiar nu pot exprima cât de mult a ajuns să însemne pentru mine acest om delicat, bun şi obsesiv, cu mersul lui mărunt, "celulele sale cenuşii" şi accentul lui extraordinar".

În continuare, Suchet povesteşte cum a ajuns să primească rolul lui Poirot, în 1987. Actorul a ajuns să fie considerat potrivit pentru personaj mulţumită unui rol pe care acesta l-a jucat într-o serie de televiziune în 1985. Întrebat de producătorul acestui serial, doi ani mai târziu, dacă este familiarizat cu romanele Agathei Christie, David a recunoscut că nu citise nici măcar o carte.

Oarecum sceptic în privinţa calităţii scriiturii şi a personajelor unor romane poliţiste, Suchet nu credea că ar fi interesat de rolul unui detectiv, dar s-a răzgândit după ce a început să citească din romanele în care Agatha Christie i-a dat viaţă.

"Moartea lui Poirot a fost sfârşitul unei lungi călătorii pentru mine", revine Suchet spre sfârşitul confesiunii publicate de dailymail.co.uk. "A fost la fel de real pentru mine aşa cum a fost şi pentru ea [Agatha Christie]: un detectiv excelent, un bărbat remarcabil şi, posibil, din când în când, puţin agasant."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici