Sigourney Weaver va interpreta un personaj nou în continuările filmului "Avatar"

Actriţa Sigourney Weaver va interpreta un "personaj nou şi provocator" în cele trei continuări ale filmului SF "Avatar", regizate de James Cameron.

257 afișări
Imaginea articolului Sigourney Weaver va interpreta un personaj nou în continuările filmului "Avatar"

Sigourney Weaver (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sigourney Weaver a interpretat rolul doctorului Grace Augustine în filmul original, iar James Cameron a dorit foarte mult să lucreze din nou cu actriţa americană şi creat astfel un rol cu totul nou pentru ea în continuările filmului "Avatar", informează contactmusic.com.

"Eu şi Sigourney avem în spate o îndelungată istorie creativă, care a început în 1985, atunci când am colaborat la filmul «Alien». Suntem prieteni buni şi întotdeauna am lucrat foarte bine împreună, aşadar mi s-a părut corect ca ea să revină în continuările filmului «Avatar»", a declarat James Cameron.

"Personajul ei, Grace Augustine, aşa cum ştiu fanii, a murit în primul film, iar acum va interpreta un personaj diferit, care va fi în multe feluri mai provocator în filmele următoare. Amândoi aşteptăm cu nerăbdare această nouă provocare, ce va fi cel mai nou capitol din îndelungata noastră colaborare", a adăugat cineastul canadian.

Sigourney Weaver îi va regăsi în distribuţia celor trei filme pe două dintre starurile lungmetrajului original, Zoe Saldana şi Sam Worthington.

Weaver este prima actriţă de la Hollywood care a devenit o adevărată eroină a filmelor de acţiune. Actriţa americană, nominalizată de trei ori la premiile Oscar, a devenit celebră cu rolul locotenentului Ellen Ripley din filmul stiinţifico-fantastic regizat de Ridley Scott "Alien", din 1979.

Lansat în 2009, filmul ştiinţifico-fantastic "Avatar" are o acţiune plasată în secolul al XXII-lea, pe o planetă cu vegetaţie luxuriantă, populată de extratereştri care trebuie să se apere şi să lupte contra unei invazii umane.

Studiourile Fox au anunţat că vor produce trei continuări ale filmului "Avatar", iar James Cameron i-a angajat pe scenariştii Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver şi Shane Salerno pentru a colabora cu ei la scrierea scenariilor pentru "Avatar 2", "Avatar 3" şi "Avatar 4".

Actorul Sam Worthington a dezvăluit într-un interviu recent că cele trei continuări vor fi filmate împreună, fără pauze între ele.

"Avatar 2", primul film din noua trilogie, va fi lansat pe marile ecrane nord-americane în decembrie 2016. Următoarele filme din această serie vor fi lansate în 2017 şi în 2018.

"Avatar" este lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,7 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici