Solistul Depeche Mode, operat de o tumoare canceroasă

Formaţia britanică Depeche Mode a anulat încă două concerte, a amânat alte cinci, dar îşi reia turneul pe 8 iunie, după ce acesta a fost întrerupt în urma spitalizării solistului Dave Gahan, care s-a îmbolnăvit de gastroenterită, medicii descoperindu-i, însă, şi o tumoare malignă la vezica urinară.

194 afișări
Imaginea articolului Solistul Depeche Mode, operat de o tumoare canceroasă

Solistul Depeche Mode, operat de o tumoare canceroasă (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului oficial Depeche Mode, Dave Gahan a fost supus unei operaţii chirurgicale în urma căreia i-a fost îndepărtată "cu succes" o tumoare cu grad mic de malignitate dezvoltată în vezica urinară.

La sfatul medicilor, solistul trupei trebuie să ia o pauză pentru a se recupera complet, până pe 8 iunie. Astfel, concertul de la Leipzig, programat pe 8 iunie, va fi primul pe care Dave Gahan îl va susţine după intervenţia chirugicală.

Solistul a transmis fanilor săi mulţumiri pentru susţinere, înţelegere şi răbdare. De asemenea, formaţia şi-a exprimat regretul pentru problemele provocate de anulările sau amânările show-urilor.

În consecinţă, trupa şi-a amânat concertele pe trebuia să le susţină pe 30 mai, la Londra, 2 iunie - Hamburg, 4 şi 5 iunie - Dusseldorf şi 2 iulie - Bergen, iar show-urile de pe 31 mai - festivalul Pinkpop şi 7 iunie - Leipzig au fost anulate.

În ceea ce priveşte reprogramarea concertelor pe care formaţia le-a anulat săptămânile trecute, inclusiv cel de la Bucureşti, nu a fost luată nici o decizie. Stabilirea unor noi date de concert depinde de disponibilitea locaţiilor, precum şi de ruta turneului.

"Ne bucurăm că Dave este în afara oricărui pericol şi că trupa va relua turneul, sunt veşti bune pentru toţi fanii Depeche Mode", a declarat Laura Coroianu, director executiv Emagic, compania organizatoare a concertului Depeche Mode din Capitală. "Era de aşteptat ca noi concerte să se contramandeze, starea de sănătate a lui Dave este prioritatea numărul unu a trupei în acest moment. Oricum, acest lucru nu influenţează reprogramarea show-ului de la Bucureşti, ne aflăm în continuare în discuţii cu managementul Depeche Mode pentru noua dată. Decizia finală depinde de mai multe variabile, cel mai probabil vom avea un răspuns oficial privind data exactă în perioada imediat următoare", a mai spus ea.

De asemenea, formaţia îşi sfătuieşte fanii, în mesajul postat pe site-ul oficial, să-şi păstreze biletele la concertele amânate, acestea urmând să fie valabile odată cu reprogramarea show-urilor.

Dave Gahan a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită, informaţie confirmată ulterior de reprezentanţii formaţiei. Astfel, trupa şi-a amânat spectacolele pe care ar fi urmat să le susţină la Istanbul (14 mai), Bucureşti (16 mai), Sofia (18 mai), Belgrad (20 mai), Zagreb (21 mai), Varşovia (23 mai), Riga (25 mai) şi Vilnius (27 mai).

Depeche Mode a mai concertat o singură dată în România, în vara anului 2006, în faţa unui public de peste 40.000 de spectatori.

Evenimentul de pe 16 mai era inclus în turneul de promovare a albumului "Sounds of the Universe", al 12-lea material de studio al muzicienilor britanici, din 1981 până în prezent.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 29 de ani şi care însumează până în prezent 12 albume de studio, vândute în peste 75 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Dave Gahan, în vârstă de 47 de ani, este solist al trupei de la înfiinţarea ei, în Basildon, Essex (Marea Britanie), în 1980.

Gahan a fost mulţi ani dependent de heroină. A încercat să se sinucidă tăindu-şi venele în august 1995, însă, contrar zvonurilor, Gahan spune că nu a încercat să-şi pună capăt zilelor când a luat o supradoză de droguri într-un hotel din Los Angeles, în mai 1996. Albumul "Ultra" a fost lansat după ce Gahan a făcut un tratament de dezintoxicare complet, în 1997. Relaţia cu soţia sa, Jennifer, la rândul ei o fostă dependentă de droguri, a avut o influenţă pozitivă asupra sa în ultimii ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici