Solistul trupei Iron Maiden va lansa o companie de service pentru avioane

Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, speră să creeze câteva sute de locuri de muncă în sudul Ţării Galilor, după ce va lansa o companie de service şi mentenanţă pentru avioane, informează bbc.co.uk.

218 afișări
Imaginea articolului Solistul trupei Iron Maiden va lansa o companie de service pentru avioane

Bruce Dickinson (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Bruce Dickinson, care deţine brevetul de pilot pe liniile aeriene comerciale, este patronul companiei Cardiff Aviation Ltd., care va avea sediul la baza aeriană Twin Peaks Hangar din localitatea galeză St. Athan.

Compania a închiriat hangarul - ce are o suprafaţă de 12.263 de metri pătraţi - de la guvernul galez, care s-a declarat la rândul său încântat de această iniţiativă.

Dickinson spune că Ţara Galilor are o legătură specială şi îndelungată cu industria aeronautică.

St. Athan este una din cele cinci zone comerciale galeze deschise în mod oficial prin decizie guvernamentală, în aprilie, pentru iniţiativele private de afaceri şi se concentrează asupra activităţilor legate de industria aeronautică.

Compania Cardiff Aviation Ltd. va asigura service-ul şi mentenanţa pentru avioanele şi celelalte aparate de zbor care aparţin companiilor aeriene majore şi independente.

Compania va asigura şi cursuri de formare profesională şi a obţinut deja documentaţia necesară pentru a putea să elibereze certificate de zbor şi pentru avioane provenind din alte ţări, inclusiv din Statele Unite ale Americii.

Dickinson, care este pilot de avion de peste 20 de ani, a pilotat aeronava cu care echipa FC Liverpool a călătorit la Napoli, în 2010, pentru partida cu formaţia locală, din grupele Europa League.

În 2008, rockerul britanic a pilotat un avion care i-a readus la Londra pe o parte dintre pasagerii britanici rămaşi imobilizaţi pe aeroportul din Sharm El Sheikh, după prăbuşirea turnului de control.

Bruce Dickinson, în vârstă de 52 de ani, a pilotat nu doar charterele comerciale ale companiei Astraeus, ci şi avionul trupei Iron Maiden cu ocazia deplasărilor grupului britanic în diverse colţuri ale lumii. Muzicianul a participat, de asemenea, la câteva operaţiuni de salvare pe calea aerului a unor turişti britanici aflaţi în situaţii dificile.

Una dintre trupele de top ale heavy metal-ului, Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai puţin de 15 albume, vândute în aproximativ 70 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden într-una dintre cele mai longevive şi influente trupe de heavy metal din întreaga lume. Grupul este format din  Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers şi Nicko McBrain.

Trupa Iron Maiden a concertat la Cluj-Napoca în august 2010, dar şi la Bucureşti, în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici