Solistul trupei Nazareth a leşinat pe scenă. Trupa şi-a anulat un concert

Trupa Nazareth a fost nevoită să îşi anuleze un concert în Canada, joi, după ce solistul ei, Dan McCafferty, a leşinat pe scenă, la doar câteva secunde după începerea show-ului.

117 afișări
Imaginea articolului Solistul trupei Nazareth a leşinat pe scenă. Trupa şi-a anulat un concert

Solistul trupei Nazareth a leşinat pe scenă. Trupa şi-a anulat un concert

Rockerii scoţieni începuseră de câteva secunde concertul programat la Cranbrook Curling Centre, din provincia canadiană British Columbia, în momentul în care solistul trupei a leşinat. Dan McCafferty a fost scos imediat de pe scenă pentru a primi îngrijiri medicale, informează contactmusic.com.

În urma acestui incident, formaţia scoţiană a fost nevoită să anuleze acel concert.

Isaac Hockley, organizatorul concertului, a dezvăluit faptul că Dan McCafferty, în vârstă de 66 de ani, a acuzat o afecţiune pulmonară care îl împiedica să respire şi a precizat pentru publicaţia locală Cranbrook Daily Townsman că rockerul scoţian se află într-o stare stabilă.

Soarta turneului nord-american pe care trupa Nazareth ar trebui să îl susţină în această vară nu este deocamdată cunoscută. Pe site-ul oficial al formaţiei scoţiene nu a fost postată nicio informaţie în legătură cu acest turneu, nici privind starea de sănătate a lui Dan McCafferty.

Incidentul s-a produs într-o perioadă în care în presa internaţională au circulat o serie de zvonuri despre destrămarea trupei. Aceste speculaţii au fost însă respinse de Pete Agnew, liderul trupei Nazareth.

Trupa britanică Nazareth, una dintre legendele rock ale anilor '70, a fost înfiinţată în decembrie 1968, în Dunfermline, Scoţia, din "cenuşa" unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V şi The Red Hawks), basistul Pete Agnew şi bateristul Darrell Sweet.

Balada "Love Hurts", care a făcut înconjurul lumii, câştigând discul de platină şi ocupând prima poziţie în topurile din Europa şi SUA, a rămas o preferată a publicului, chiar şi la 36 de ani de la lansare.

Nazareth a concertat în Bucureşti în ianuarie 2012, show-ul făcând parte din turneul internaţional de promovare a celui mai recent album al trupei, intitulat "Big Dogz", lansat în 2011, la 40 de ani de la apariţia primului ei material discografic ("Nazareth", 1971).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici