Soprana română Tatiana Lisnic, în "Elixirul dragostei", la Opera din Tokyo

Soprana română Tatiana Lisnic va cânta în noua producţie a spectacolului "Elixirul dragostei", de Gaetano Donizetti, care va avea premiera în stagiunea 2009/ 2010 a Teatrului Naţional de Operă din Tokyo, se arată pe site-ul instituţiei.

109 afișări

Prima reprezentaţie a operei va avea loc pe 15 aprilie 2010.

Tatiana Lisnic va interpreta rolul principal Adina, alături de Joseph Calleja (Nemorino), Yonashiro Kei (Belcore), Bruno De Simone (Dulcamara) şi Kushima Kanae (Giannetta), acompaniaţi de Noul Cor al Teatrului Naţional şi de Orchestra Filarmonică Tokyo, sub bagheta dirijorului Paolo Olmi şi în regia lui Cesare Lieve.

Tatiana Lisnic a studiat la Academia de Muzică din Cluj. Beneficiind de o bursă Herbert von Karajan, ea a fost angajată pe perioadă nedeterminată la Opera de Stat din Viena, devenind ulterior oaspete al acesteia. Lisnic a apărut la Opera de Stat din Viena în roluri precum Adina - "Elixirul dragostei", Susanna - "Nunta lui Figaro", Lauretta - "Gianni Schicchi", Zerlina - "Don Giovanni" şi Nanetta - "Falstaff".

Soprana Tatiana Lisnic a cântat pe multe dintre cele mai importante scene ale lumii. În 2001, ea debutat la Scala din Milano, în rolul Susanna ("Nunta lui Figaro"), sub bagheta lui Riccardo Muti, cu care a mai colaborat şi la Festivalul de la Ravenna, dar şi la Opera din Viena.

Între stagiunile 2003 şi 2005, ea a debutat la Royal Opera House din Londra, în rolul Norina din "Don Pasquale", precum şi la Opera de Stat din Berlin, în rolul Susanna ("Nunta lui Figaro"), interpretând-o pe Mimi din "Boema" la Opera din Frankfurt.

Recent, ea a cântat în două producţii de operă, "Traviata" şi "Lucia di Lammermoor", cu Opera du Rhin din Strasbourg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici