SpaceX a anunţat că a pierdut nava spaţială Starship. Probleme critice survenite după câteva minute în spaţiu

  • Nava spaţială Starship a companiei SpaceX a efectuat un zbor de test neechipat, având drept destinaţie spaţiul cosmic, însă se presupune că a eşuat la doar zece minute după decolare de pe platforma Boca Chica din Texas.
  • A doua încercare de a ajunge în spaţiu a Starship a fost umbrită de pierderea contactului în etapa a doua, potrivit transmisiunii live a SpaceX, marcând un alt obstacol în dezvoltarea acestei nave spaţiale avansate, proiectate pentru a transporta echipaje umane pe Lună şi mai departe, în cosmos.
6387 afișări
Imaginea articolului SpaceX a anunţat că a pierdut nava spaţială Starship. Probleme critice survenite după câteva minute în spaţiu

SpaceX a anunţat că a pierdut nava spaţială Starship. Probleme critice survenite după câteva minute în spaţiu

Nava spaţială Starship a SpaceX, proiectată să transporte astronauţi pe Lună şi în alte părţi din cosmos, a ajuns în spaţiu pentru prima dată sâmbătă, dar s-a presupus că a eşuat la câteva minute distanţă, într-un al doilea test, după ce prima încercare de a ajunge în spaţiu s-a încheiat printr-o explozie, scrie Reuters.

Starship, nava spaţială fără echipaj a SpaceX, a ajuns în spaţiu sâmbătă, după ce a fost lansată de pe rampa de lansare Boca Chica din Texas, într-un zbor de test planificat pentru 90 de minute. Cu toate acestea, contactul a fost pierdut aproximativ 10 minute după decolare, conform unui anunţ al companiei.

Racheta cu două trepte a decolat de pe site-ul de lansare Starbase, deţinut de Elon Musk, dar transmiterea datelor s-a oprit în jurul a zece minute de la decolare, potrivit unui anunţ făcut de gazda transmisiunii live a SpaceX, John Insprucker.

"Ceea ce credem în acest moment este că sistemul automat de încheiere a zborului de pe a doua treaptă pare să se fi declanşat foarte târziu în timpul arderii, în timp ce ne îndreptam în josul distanţei, deasupra Golfului Mexic", a declarat inginerul SpaceX John Insprucker în timpul transmisiunii live.

Compania a mai confirmat în fluxul său live că a fost forţată să declanşeze funcţia de autodistrugere a Starship.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici