Specie de melci, numită după Greta Thunberg. Cercetătorii au explicat motivul din spatele deciziei

  • A fost descoperită o nouă specie de melc, numită după activista de mediu Greta Thunberg
  • Cercetătorii spun că au luat această decizie deoarece specia a fost nevoită să se adapteze
  • Melcii respectivi se află în situaţia de a „rezolva probleme pe care nu le-au creat”
828 afișări
Imaginea articolului Specie de melci, numită după Greta Thunberg. Cercetătorii au explicat motivul din spatele deciziei

Foto: Taxon Expeditions

Melcul sensibil la temperatură - Craspedotropis gretathunberga - a fost descoperit recent de oamenii de ştiinţă pe insula Borneo, în apropierea Malaeziei.

„Melcul recent descoperit aparţine aşa-numitelor caenogastropode, un grup de melci de pământ cunoscut a fi sensibil la secetă, la temperaturi extreme şi la degradarea pădurilor", a declarat Menno Schilthuizen, membru al grupului de cercetare ştiinţifică Taxon Expeditions, într-un comunicat de presă.

Moluştele cu o lungime de 2 mm, care au tentacule cenuşii şi o cochilie concavă, au fost numite după Greta Thunberg, deoarece, spun cei care le-au descoperit, au fost forţate să „rezolve problemele pe care nu le-au creat”.

„Numirea acestui melc după Greta Thunberg este modul nostru de a recunoaşte că generaţia ei va fi responsabilă pentru remedierea problemelor pe care nu le-a creat. Şi o promisiune că oameni din toate generaţiile i se vor alătura pentru a o ajutac”, a explicat cercetătorul J.P. Lim, membru al aceluiaşi grup de cercetare ştiinţifică.

Greta Thunberg le-a transmis oamenilor de ştiinţă că este „încântată” că melcul a fost numit după ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici