Spectacol impresionant în memoria lui Michael Jackson, în premieră mondială - VIDEO

Universul imaginar şi muzical al cântăreţului Michael Jackson a fost readus la viaţă, duminică seară, la Montreal, odată cu premiera mondială a spectacolului "The Immortal World Tour", creat de compania Cirque du Soleil, în memoria "regelui muzicii pop".

581 afișări
Imaginea articolului Spectacol impresionant în memoria lui Michael Jackson, în premieră mondială - VIDEO

Primul mare show dedicat cântăreţului Michael Jackson a avut premiera la Montreal

O punere în scenă dinamică, dar calculată la milimetru, ritmată de acordurile hiturilor interpretate de Michael Jackson, şi o explozie de efecte speciale - generatoare de vapori, focuri de artificii şi proiecţia simultană a unor videoclipuri - au fost dublate de numerele acrobaţilor, ale căror dansuri erau inspirate din stilul coregrafic al celebrului artist american.

Printre miile de spectatori care au asistat la premieră, nu puţini au fost aceia care şi-au şters, la finalul show-ului, câteva lacrimi de emoţie apărute în colţul ochilor.

"Sunt o admiratoare a lui Michael de la vârsta de 12 ani, adică de peste 30 de ani", a declarat Suzy, o canadiancă din regiunea Abitibi.

"Acrobaţiile au fost bune, însă nu aveam cu adevărat nevoie de ele. Adeoseori, închideam ochii, iar muzica lui îmi umplea trupul", a declarat Arthur, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care locuieşte de partea cealaltă a graniţei, în Statele Unite ale Americii.

Mama cântăreţului, cei trei copii ai acestuia şi trei dintre fraţii lui au asistat la premiera acestui spectacol.

Scenografia, bogată în imagini şi videoclipuri cu copii, includea şi câteva imagini ale fermei Neverland, proprietatea lui Michael Jackson, dar şi un arbore mare, un element important în imaginaţia artistului.

Costumele dansatorilor şi ale acrobaţilor aveau numeroase diode multicolore, care se aprindeau în întuneric cu o sincronizare perfectă şi care au transformat trupurile artiştilor în "stele" şi "OZN-uri", lansând în spaţiu raze de lumină.

Însă cel mai aplaudat moment a fost un mesaj cu tentă socială, ilustrat de cântecul "They Don't Care About Us" şi de videoclipul ce evoca, prin imagini de câteva secunde, SIDA, foametea şi poluarea din lume, incluzând totodată fotografii cu Gandhi şi maica Tereza.

Producţia acestui spectacol, regizat de Jamie King, un colaborator apropiat al cântăreţei Madonna, a costat 60 de milioane de dolari. Show-ul a fost pregătit de o echipă de 20 de artişti, dintre care 10 coregrafi. După un lung turneu nord-american, show-ul va fi prezentat, în 2013, în Europa şi în alte zone ale lumii.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, în special din cauza "unei grave intoxicări" cu propofol, un anestezic puternic pe care artistul îl folosea ca somnifer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici