"Speranţa moare ultima", nominalizat la Time for Peace Awards

"Speranţa moare ultima", "Evening" şi "The Darjeeling Limited" au fost nominalizate la premiul Time for Peace pentru cel mai bun film în limba engleză, care va fi decernat de un juriu format din ambasadori ONU în ianuarie 2008.

1 afișare
Imaginea articolului "Speranţa moare ultima", nominalizat la Time for Peace Awards

"Speranţa moare ultima", nominalizat la Time for Peace Awards

Premiile, fondate de Marion şi Robert Einbeck în 1994, onorează filmele care promovează "idei cu valoare umanistă, precum toleranţa, înţelegerea între popoare, respectul faţă de diferenţe sau solidaritatea", potrivit unui purtător de cuvânt din partea lui Robert Einbeck.

La categoria "cel mai bun film european" au fost nominalizate drama "Alexandra", de Alexandre Sokourov, şi musicalul irlandez "Once", în regia lui John Carney, informează variety.com.

Ambasadoarea bunăvoinţei din partea ONU, Angelina Jolie, şi Vanessa Redgrave au fost nominalizate la categoria cea mai bună actriţă, pentru partiturile lor din "Speranţa moare ultima", de Michael Winterbottom, şi, respectiv, "Evening", de Lajos Koltai. Starul operei ruse Galina Vishnevskaya este singura nominalizată la categoria "cea mai bună actriţă europeană", pentru rolul din "Alexandra".

La categoria film asiatic a fost nominalizată producţia japoneză "Mogari no mori", de Naomi Kawase.

Câştigătorii premiilor, aflate sub patronaj UNESCO, aleşi de un juriu format din ambasadori ONU, vor fi anunţaţi în ianuarie şi onoraţi în cadrul unei gale care va avea loc pe 8 mai, la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici