Spiritualitate şi travel: Catedrala Sfântul Nicolae din Bari, Alberobello şi casele trullo VIDEO

Un cadou care se poate face pentru orice Nicolae este vizitarea Catedralei din Bari, care adăposteşte moaştele Sfântului Nicolae şi un drum până în satul Alberobello plin de case Trulli. Linii aeriene low cost s-au deschis de curând spre Bari, aşa că un astfel de cadou este şi prietenos financiar.

690 afișări
Imaginea articolului Spiritualitate şi travel: Catedrala Sfântul Nicolae din Bari, Alberobello şi casele trullo VIDEO

Spiritualitate şi travel: Catedrala Sfântul Nicolae din Bari, Alberobello şi casele trullo VIDEO (Imagine:getyourguide.com)

Bari, oraşul de pe ţărmul Marii Adriatice, este un loc de pelerinaj. Aici se află biserica care adăposteşte moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, sărbătorit la 6 decembrie. Oraşul Bari este capitala regiunii italiene Puglia şi a provinciei Bari. Catedrala Sfantul Nicolae a fost construită în sec. al XVII-lea pentru a adăposti moaştele Sf. Nicolae, furate din Mira Lichiei (astăzi Demre Turcia) de un grup de marinari din Bari. Construcţia Catedralei va începe în anul 1089 si se va termina în anul 1197. Biserica a fost renovată la sfârşitul secolului al XIII-lea, în 1456 şi în secolul al XVII-lea. În secolul al XX-lea renovarea a dus la îndepartarea multor adaosuri baroce, lăsându-se doar tavanul de lemn, înrămând imagini ale lui Carlo De Rosa.

Trullo sunt case făcute din pietre uscate, care sunt montate astfel încât ele să reziste intemperiilor. Ideea le-a venit locuitorilor într-un moment în care s-au impus taxe şi impozite extrem de mari în zonă. Locuitorii îşi declarau casele improvizaţii, fiind construite la nivelul solului şi fără mortar.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici