Spirulina vie, super-alimentul nutritiv care „ne menţine tineri şi sănătoşi”. Hrana astronauţilor ajunge pe mesele românilor

  • Spirulina este una din cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ
  • NASA: 1 kg de spirulină vie are echivalentul a 1000 kg de legume proaspete
  • Spacefood e primul startup din România care aduce spirulina sub forma ei vie
  • Spirulina vie e crescută la soare în Italia şi e certificată Biologic
  • Singurele etape de procesare sunt: recoltare, presare, congelare
  • Se păstrează în congelator şi e fără gust sau miros neplăcut
3857 afișări
Imaginea articolului Spirulina vie, super-alimentul nutritiv care „ne menţine tineri şi sănătoşi”. Hrana astronauţilor ajunge pe mesele românilor

FOTO: Facebook Spacefood Spirulina Vie - Romania

NASA le dă celor care merg în misiunile spaţiale kilograme de spirulină vie, dar acum oamenii se pot hrăni, la rândul lor, ca nişte astronauţi.

David Marius, tânăr antreprenor, a adus spirulina sub forma ei vie şi în România. Ideea afacerii a venit dintr-o necesitate. A decis să completeze carenţele nutriţionale pe cale organică, fără a apela la medicamente sau spirlină pudră. Marius numeşte spirulina vie: super-alimmentul SMART.

A luat decizia „în urma unei analize a ritmului de viaţă extrem de grăbit al oamenilor în secolul XXI, în care noi, oamenii, nu prea reuşim să ne alimentăm la timp, nu prea reuşim să o facem corect. Spirulina este un superaliment complet din punct de vedere nutriţional. Avem vitamine, minerale, acizi graşi, antioxidanţi şi proteine”, spune David Marius, co-fondator Spacefood.

Spirulina e iubită atât de vegani cât şi non-vegani, de părinţi, copii şi astronauţi. E căutată de oricine e pasionat de un stil de viaţă sănătos.

„Ne menţine şi tineri şi sănătoşi, spirulina vie. În ultima perioadă s-au făcut enorm de multe studii. Inclusiv ONU a făcut pe zonele acestea, care sunt cu persoane defavorizate, şi au observat că dacă le oferi doar spirulina vie în plus faţă de precarul pe care îl primesc, sunt de 2 sau de 3 ori cu vitalitatea crescută şi cu energie”, povesteşte Patricia Rusu, nutriţionist.

„Este foarte importantă sursa spirulinei, să nu fie contaminată cu metale grele. De aia este important să alegem o spirulină certificată biologic”, adaugă David Marius.

De ce să te mulţumeşti cu jumătate de măsură când o poţi avea pe toată? Este o diferenţă majoră între spirulina pudră şi cea vie, spune nutriţionistul Patricia Rusu.

„Ca să înţelegem de ce spirulina vie, ar trebui să vedem de ce nu cea pudră. Pentru că atâta timp cât se păstrează anumite enzime, anumiţi factori, viaţa - dacă vrei - ne aşteptăm să pluseze pentru noi. Alimentele procesate, cum este şi cazul unei spiruline pudră, pentru că a fost menţinută la o anumită temperatură va avea mai puţini nutrienţi în comparaţie cu alimentele vii”, explică specialistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici