Statisticile îngrozitoare din lumea modellingului: Hărţuire sexuală, droguri şi tulburări alimentare

A fost creat primul sindicat internaţional al modelelor, Alianţa Modelelor (The Model Alliance). Cifrele date publicităţii de acest ONG sunt mai mult decât îngrijorătoare.

845 afișări
Imaginea articolului Statisticile îngrozitoare din lumea modellingului: Hărţuire sexuală, droguri şi tulburări alimentare

Statisticile îngrozitoare din lumea modellingului: Hărţuire sexuală, droguri şi tulburări alimentare (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Modelul Sara Ziff a fost cea care a avut iniţiativa organizaţiei non-profit care militează pentru drepturile modelelor.

"Există o preconcepţie că manechinele ar face milioane de dolari", a declarat ea într-un interviu. "Ceea ce oamenii nu realizează, însă, este că ele lucrează de multe ori pe gratis".

Ziff a vorbit deschis despre injustiţiile din lumea modellingului de câţiva ani. În 2009 modelul a creat un documentar apreciat (şi premiat), "Picture Me", în care a prezentat lumea mai puţin glam din spatele catwalkului, inclusiv cazuri de abuzuri sexuale.

Iar anul trecut Sara a pus bazele unui grup menit să susţină manechinele. Printre ţelurile grupului s-au numărat asigurări de sănătate şi crearea unei "Liste de drepturi pentru modele", conţinând reguli stricte pentru modelele minore.

Citeşte mai multe despre statisticile îngrozitoare din lumea modellingului pe www.perfecte.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici