Stephen King, textier al unui album country-rock

Scriitorul de romane horror Stephen King a compus versurile pentru piesele de pe un album country-rock, realizat în colaborare cu John Mellencamp, care a fost lansat oficial pe 4 iunie, informează site-ul publicaţiei franceze Le Nouvel Observateur.

142 afișări
Imaginea articolului Stephen King, textier al unui album country-rock

Stephen King (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Discul se intitulează "Ghost Brothers of Darkland Country" şi include cântecele care alcătuiesc coloana sonoră a musicalului omonim, care a debutat la Alliance Theatre din oraşul american Atlanta în 2012, informează site-ul publicaţiei franceze Le Nouvel Observateur.

Partiturile muzicale pentru aceste piese au fost compuse de John Mellencamp, un celebru muzician american care a colaborat şi cu fraţii Coen la filmul "O Brother, Where Art Thou?".

Pentru interpretarea pieselor de pe noul album, producătorul T-Bone Burnett i-a reunit pe Elvis Costello, Sheryl Crow, Kris Kristoffrson, Taj Majal şi actorul Matthew McConaughey. Ideea albumului datează încă din 2000, însă în acel an, John Mellencamp se afla în turneu, iar Stephen King lucra la un roman.

"Cine vrea să rămână creativ în domeniul său de activitate trebuie să încerce şi alte lucruri", a declarat Stephen King.

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum "The Shining" şi "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

John Mellencamp a devenit celebru către sfârşitul anilor '70, sub numele de scenă John Cougar, iar printre hiturile sale se numără piesele "Jack and Diane" şi "Hurts So Good". Albumele sale s-au vândut în peste 40 de milioane de copii. Cel mai recent album de studio al său, intitulat "No Better Than This", a fost lansat pe 17 august 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici