Steven Tyler s-a internat din nou într-o clinică de dezintoxicare

Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, s-a internat din nou într-o clinică de dezintoxicare, pentru a-şi trata dependenţa de medicamente analgezice, a declarat acesta marţi, după ce colegii săi de trupă şi-au exprimat în mod public îngrijorarea faţă de starea lui de sănătate.

53 afișări
Imaginea articolului Steven Tyler s-a internat din nou într-o clinică de dezintoxicare

Steven Tyler s-a internat din nou într-o clinică de dezintoxicare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Steven Tyler, în vârstă de 61 de ani, a declarat pentru revista People că s-a internat într-o clinică, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, unde primeşte ajutor medical de specialitate împotriva dependenţei de analgezice, rockerul american abuzând de aceste medicamente în ultimii zece ani, pentru că a trebuit să susţină numeroase concerte, deşi suferise diverse accidentări.

"Cu ajutorul familiei şi al echipei medicale, tratez cu multă responsabilitate această terapie şi abia aştept să mă întorc pe scenă şi în studioul de înregistrări alături de colegii mei de trupă", a declarat Steven Tyler.

Trecutul trupei Aerosmith este marcat de numeroase scandaluri legate de droguri, sex şi certuri, iar anunţul făcut de Steven Tyler reprezintă cel mai recent episod al acestei "telenovele" mondiale. Tyler s-a certat recent cu colegii săi de trupă, alături de care cântă de peste 40 de ani. Această dispută, provocată, în parte, de planurile lui Steven Tyler de a înregistra un album solo, ameninţa să destrame una dintre cele mai de succes trupe rock ale Americii. Însă în noua sa declaraţie, Tyler susţine că este pregătit să revină alături de vechii săi colegi.

"Iubesc Aerosmith. Iubesc să cânt în calitate de solist al trupei Aerosmith. Le sunt recunoscător pentru sprijinul şi dragostea lor şi sunt hotărât să rezolv aceste lucruri", a afirmat rockerul american.

Trupa Aerosmith a fost nevoită să anuleze turneul din vara lui 2009, după ce Steven Tyler a căzut pe scenă, la mijlocul unei piese, fracturându-şi umărul. Alte câteva spectacole au fost anulate la începutul turneului, deoarece Steven Tyler se accidentase la picior. Colegii săi nu au arătat niciun fel de milă, atacând public comportamentul celebrului solist şi acuzându-l că a început din nou să se drogheze.

În mai 2008, Steven Tyler s-a internat într-o clinică pentru tratarea dependenţei de medicamente, declarând că avea nevoie de "un mediu sigur" pentru a învinge acea "durere mai severă decât se credea" pe care o resimţea după o serie de operaţii la picior.

"El are un trecut greu în ceea ce priveşte abuzul de droguri şi sunt foarte suspicios din acest punct de vedere", a declarat colegul său, chitaristul Brad Whitford, în urmă cu o lună. "Nu l-am mai văzut făcând aşa ceva sau nu mi-a ajuns la cunoştinţă, însă izolarea reprezintă un comportament tipic al dependentului de droguri".

Colegii săi de trupă au fost foarte iritaţi de faptul că Steven Tyler comunica cu ei doar prin e-mail şi prin intermediul unui impresar recent angajat. Celălalt chitarist al trupei, Joe Perry, s-a declarat deranjat de faptul că Tyler a refuzat să mai compună vreun cântec împreună cu el, de peste un deceniu.

Relaţiile dintre ei s-au deteriorat şi mai mult luna trecută, când noul impresar al lui Tyler i-a anunţat pe ceilalţi membri ai trupei că acesta doreşte să îşi ia o vacanţă de doi ani pentru a se concentra asupra unor proiecte solo. Aceştia au replicat imediat, declarând că vor căuta un nou solist care să îl înlocuiască pe Tyler, alături de care să înregistreze piese noi şi să îşi ducă la bun sfârşit angajamentele concertistice.

Trupa Aerosmith nu a mai lansat un album de studio din 2001, însă vina nu i-a aparţinut doar lui Tyler. Toţi membrii trupei au suferit din cauza unor probleme de sănătate în ultimii zece ani. Joe Perry, de exemplu, a suferit din cauza unor complicaţii apărute după o intervenţie chirurgicală la genunchi. El intenţionează însă să pornească într-un nou turneu, alături de colegii săi dintr-un proiect solo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici