Stevie Wonder, premiat pentru întreaga carieră (Galerie Video)

Stevie Wonder va fi recompensat cu premiul Gershwin, acordat de Biblioteca Naţională a Statelor Unite (Library of Congress), în semn de recunoaştere a popularităţii de care se bucură cântecele sale şi a întregii sale activităţi, informează publicaţia de specialitate Variety.

12 afișări
Imaginea articolului Stevie Wonder, premiat pentru întreaga carieră (Galerie Video)

Stevie Wonder, premiat pentru întreaga carieră (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, James Billington, reprezentant al Library of Congress, cel care a anunţat premiul, a precizat că distincţia onorează activitatea unui artist a cărui muzică transcende stilurile, ascultată de un public heterogen şi reprezintă o recunoaştere a întregii activităţi a lui Stevie Wonder.

Artistul, în vârstă de 58 de ani, va primi premiul în februarie 2009.

Primul premiu Gershwin a fost acordat în 2007, cântăreţului Paul Simon.

Stevie Wonder, pe numele său adevărat Steveland Morris a fost un autodidact în muzică, învăţând singur să cânte la pian, armonică şi alte instrumente.

Artistul avea doar 12 ani atunci când a ridicat cotele audienţelor TV prin apariţiile sale în cadrul unor show-uri precum "American Bandstand".

În această perioadă s-a născut şi pseudonimul său de scenă - Stevie Wonder.

Stevie Wonder a câştigat 25 de premii Grammy pentru hiturile sale, dar şi unul pentru întreaga carieră şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame şi în Songwriters Hall of Fame.

Stevie Wonder - "I just called to say I love you"

Stevie Wonder and Ray Charles

Stevie Wonder - "Free"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici