Sting, acuzat de furt intelectual

Sting, solistul trupei The Police, a fost acuzat de un cântăreţ american că s-a inspirat din experienţele sale de viaţă pentru a scrie hiturile "Message in a Bottle" şi "Roxanne".

63 afișări
Imaginea articolului Sting, acuzat de furt intelectual

Sting, acuzat de furt intelectual (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit femalefirst.co.uk, cântăreţul Roy Smith, originar din Nevada, l-a dat în judecată pe Sting, acuzându-l pe acesta că s-a inspirat din viaţa lui pentru cele două hituri şi că nu i-a plătit drepturile de autor.

Potrivit dosarului, Smith spune că Sting a compus melodiile "Roxanne" şi "Message In A Bottle" după ce au purtat o lungă discuţie, prin anii '70.

Smith spune că Sting l-a auzit cântând în restaurantul Molly's Garden din Reno, în 1977, şi l-a întrebat dacă vrea să bea ceva. Cei doi au discutat despre multe lucruri din viaţa lui Smith, inclusiv despre modul în care acesta s-a simţit după moartea tatălui lui, când i-a scris mamei sale un mesaj, pe care l-a pus într-o sticlă.

 De asemenea, el spune că i-a vorbit lui Sting despre prietenia sa cu o prostituată pe nume Roxanne.

Un purtător de cuvânt din partea poliţiei a spus că Smith va trebui să rezolve problema pe cale civilă, deoarece perioada în care putea să-l dea pe Sting în judecată pentru furt intelectual a expirat.

Avocaţii lui Sting, pe numele real Gordon Sumner, au negat acuzaţiile cântăreţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici