Subcarpaţi, Basska şi Blazing Vibez Soundsystem, în deschiderea concertului din Bucureşti al trupei The Cat Empire

Trupele Subcarpaţi, Basska şi Blazing Vibez Soundsystem vor cânta în deschiderea concertului pe care formaţia australiană The Cat Empire îl va susţine pe 31 iulie, la Arenele Romane din Capitală, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

227 afișări
Imaginea articolului Subcarpaţi, Basska şi Blazing Vibez Soundsystem, în deschiderea concertului din Bucureşti al trupei The Cat Empire

Subcarpaţi, Basska şi Blazing Vibez Soundsystem, în deschiderea concertului trupei The Cat Empire

Subcarpaţi este una dintre cele mai iubite trupe româneşti contemporane, a cărei muzică a devenit un manifest croit în jurul folclorului românesc, introdus în cultura underground actuală. Ritmuri de dub, breaks şi hip-hop se împletesc perfect cu sonorităţi tradiţionale şi proiecţii video tematice, dând naştere unui stil care şi-a câştigat într-un timp scurt foarte mulţi adepţi. Alcătuită din Bean MC, Vali Umbră, DJ Power Pe Vinil şi VJ Andri, trupa are la activ trei albume în palmares: "Subcarpaţi" - 2010, "Underground Folclor" - 2012 şi "Pielea de Găină - lansat în urmă cu doar câteva săptămâni.

Considerată de mulţi drept revelaţia muzicală a anului 2014, Basska este o noutate nu doar prin simpla sa prezenţă pe scena românească, ci şi prin stilul muzical abordat care suprinde prin ingeniozitate şi efervescenţă. Un amestec bine închegat de ska, hip-hop, rock, drumm & bass, balkan, punk, piesele celor de la Basska caracterizează perfect identitatea artistică a celor opt componenţi, opt personalităţi aparte, cu backgrounduri muzicale diferite. Laurenţiu Iftene cântă la bass, Mihai Para, la tobe, Adelin Dragu, la percuţie, Cristian Scurtu, la chitară, Sorin Nicolescu, la trompetă, Petru Bîrlădeanu, la clape, iar Theo "Vapor" şi Radu Cotfas, la voce, primul lor single, "Eastern Blend", fiind o dovada a potenţialului artistic cu care trupa se poate lăuda în doar câteva luni de la debut.

Blazing Vibez Soundsystem este la acest moment cea mai importantă trupă de reggae şi dancehall din România, cei patru membri având la activ party-uri săptămânale, numeroase mixuri şi colaborări cu artişti cunoscuţi din zona muzicală urbană. Bazele Blazing Vibez au fost puse în anul 2010, când Jah Army Events - comunitate online dedicata iubitorilor muzicii şi culturii rastafari - a demarat prima serie de party-uri reggae din România. Evenimentele s-au bucurat de succes în rândul fanilor şi, în scurt timp, echipa din spatele acestor petreceri a devenit Blazing Vibez Soundsystem din care fac parte Chesarion, DJ Oldskull, DJ Undoo şi Zodiak (Colentina Sound System).

Trupa The Cat Empire a fost înfiinţată în Australia, în anul 1999, fiind formată în prezent din Ollie McGill (clape şi backing vocals), Ryan Monro (bas şi backing vocals), Felix Riebl (percuţie şi vocal), Harry James Angus (trompetă şi vocal), Will Hull-Brown (tobe) şi Jamshid "Jumps" Khadiwhala (turntables, percuţie). Muzica lor a fost descrisă ca un melanj ingenios de jazz, funk şi rock, cu puternice influenţe latino, reggae, ska şi dub, trupa fiind recunoscută pentru atitudinea militantă faţă de spargerea barierelor muzicale, geografice şi lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului şi consumerismului, intoleranţei şi a războiului şi, totodată, promovarea diversităţii culturale şi a unei vieţi simple, lipsite de griji.

După o serie de apariţii la festivaluri celebre, cum ar fi cele de la Melbourne şi Edinburgh, australienii au debutat, în 2001, cu albumul "The Cat Empire". Cel de-al doilea material discografic, "Two Shoes" (2005) a intrat direct pe prima poziţie în clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix "nemaipomenit şi isteţ" între alt-rock, hip-hop, reggae, ska şi latin jazz. La sfârşitul anului 2005, "Two Shoes" a obţinut primul disc de platină, în timp ce "The Cat Empire" avea deja două.

În următorii ani, trupa a lansat alte două materiale discografice, "Cities: The Cat Empire Project" (2006) şi "So Many Nights" (2007), trecându-şi, totodată, în palmares premiul pentru cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America şi Europa, precum şi o apariţie la celebrul festival Glastonbury.

Albumul "Cinema" a fost lansat în iunie 2010 şi a marcat o nouă etapă în evoluţia trupei. Dacă, până la acel moment, The Cat Empire a experimentat diferite stiluri, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, "Cinema" a adus trupei o nouă voce, unică şi personală, oferită de suma tuturor experienţelor şi experimentelor muzicale de până la acel moment. "Steal The Light", cel mai recent album al australienilor, a fost lansat în anul 2013.

Celebri pentru show-urile lor energice, în care improvizaţia este prezentă, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte şi apariţii în line up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) şi Montreal Jazz Festival.

Biletele care asigură accesul pentru toate cele patru show-uri sunt disponibile la două categorii de preţ, respectiv 80 de lei şi 130 de lei, şi pot fi achiziţionate de pe www.myticket.ro, www.iabilet.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi casa de bilete a Sălii Palatului. De asemenea, începând de luni, biletele vor fi disponibile şi în magazinele H20 Shop, Ollie Gang Shop şi Corner Shop. Abonamentele achiziţionate pentru festivalul B'estfest, care a fost anulat, îşi păstrează valabilitatea şi pentru acest eveniment, fiind însă necesară preschimbarea lor în bilete. Pentru acest lucru, posesorii abonamentelor pot contacta direct membrii echipei www.myticket.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici