Sugar Ray Leonard a fost abuzat sexual în adolescenţă

Fostul campion mondial la box Sugar Ray Leonard dezvăluie în autobiografia sa, ce va fi publicată în iunie, că în adolescenţă a fost abuzat sexual de un cunoscut antrenor, a anunţat, miercuri, cotidianul New York Times, citat de Marca.

310 afișări
Imaginea articolului Sugar Ray Leonard a fost abuzat sexual în adolescenţă

Sugar Ray Leonard a fost abuzat sexual în adolescenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului american, Sugar Ray Leonard (55 de ani) a dezvăluit, în autobiografia "The Big Fight: My Life In and Out of the Ring/Meciul cel mare: Viaţa mea în şi în afara ringului", că a fost abuzat de două ori de antrenorul respectiv, căruia însă nu-i dezvăluie numele, spunând despre el că este "olimpic".

Prima dată s-a întâmplat când pugilistul avea 15 ani şi concura la un turneu la New York. A doua oară s-a întâmplat, după mai mulţi ani, într-o maşină parcată într-un loc pustiu, când antrenorul discuta cu el despre perspectiva participării la JO din 1976.

"Înainte să-mi dau seama, mi-a desfăcut pantalonii, şi-a pus mâna şi apoi gura într-o anumită zonă, lucru care m-a urmărit toată viaţa. Nu am ţipat. Nu l-am privit. Pur şi simplu am deschis portiera şi am fugit", a scris Leonard, potrivit New York Times.

Leonard, care a câştigat medalia de aur la categoria uşoară la Jocurile Olimpice de la Montreal, a mărturisit că acea experienţă l-a marcat mulţi ani şi că a decis să facă această dezvăluire ca parte din procesul de vindecare. "Mi-am dat seama că nu mă voi elibera niciodată până nu voi spune tot adevărul, indiferent de cât de dureros va fi", a mai scris fostul pugilist.

În autobiografie, Leonard face referire şi la consumul de cocaină, la faptul că a devenit tată la 17 ani şi la copilăria petrecută într-un loc marcat de violenţă domestică şi consum de alcool.

De-a lungul carierei, Leonard a câştigat titluri mondiale la cinci categorii diferite şi este considerat unul dintre cei mai buni pugilişti din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici