Suma uriaşă pentru care a fost vândută o copie a tabloului „Mona Lisa”

O copie din secolul al 17-lea a tabloului "Mona Lisa" a fost vândută pentru uimitoarea sumă de 552.500 de euro la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s la Paris, potrivit Reuters.

458 afișări
Imaginea articolului Suma uriaşă pentru care a fost vândută o copie a tabloului „Mona Lisa”

Suma uriaşă pentru care a fost vândută o copie a tabloului „Mona Lisa”

Copia celebrului tablou creat de artistul renascentist Leonardo da Vinci a fost estimată de specialişti la o sumă cuprinsă între 70.000 şi 90.000 de euro.

Tabloul original al lui Da Vinci, la care artistul a început să lucreze în 1503, se află în posesia Muzeului Luvru din Paris de peste 200 de ani.

Se crede că „Mona Lisa” este portretul Lisei Gherardini, soţia unui comerciant de mătăsuri florentin, Francesco Giocondo.

„Acest rezultat uimitor atestă puterea fascinaţiei de durată exercitată de această pictură celebră”, a comentat Baukje Coenen, director la casa Sotheby’s, după licitaţia care a avut loc marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici