Suma uriaşă pentru care a fost vândută pelerina lui Superman

Pelerina pe care regretatul Christopher Reeve a purtat-o în filmul „Superman” din 1978 a devenit cea mai scumpă capă de super-erou licitată vreodată după ce, luni, a fost adjudecată pentru 193.750 de dolari.

354 afișări
Imaginea articolului Suma uriaşă pentru care a fost vândută pelerina lui Superman

Suma uriaşă pentru care a fost vândută pelerina lui „Superman”

Pelerina, care a fost prezentată la o licitaţie organizată de casa de licitaţii Julien's, a stabilit un nou record mondial pentru cea mai scumpă capă de super-erou vândută vreodată.

Potrivit casei Julien’s Auctions, la licitaţie a fost pusă în vânzare o pelerină dintre cele şase făcute special pentru film şi purtate de actorul principal, Christopher Reeve.

Reeve, care a jucat rolul lui Superman în patru filme, a murit în 2004, la 52 de ani.

Christopher D'Olier Reeve a fost un actor, scriitor şi regizor american. El a fost cunoscut în primul rând pentru rolurile sale de super-erou din filmul "Superman". Primul film din această serie a fost lansat în 1978 şi i-a adus lui Reeve un premiu BAFTA. El a primit şi un premiu Screen Actors Guild şi o nominalizare la Globurile de Aur pentru prestaţia sa din remake-ul ”În spatele ferestrei / Rear Window”, din 1998.

Reeve a rămas paralizat în urma unui accident petrecut pe 27 mai 1995. Actorul a fost aruncat de pe un cal în timpul unei competiţii ecvestre în Culpeper, Virginia. A folosit un scaun cu rotile şi a avut nevoie de un ventilator portabil pentru a respira tot restul vieţii. El a făcut lobby în numele persoanelor cu leziuni ale măduvei spinării şi pentru cercetarea cu celule stem embrionare, co-fondând Centrul de Cercetare Reeve-Irvine.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici