Sutienul conic al Madonnei şi Rolex-ul lui Elvis Presley, scoase la licitaţie

Corsetul ale cărui cupe erau conice creat de Jean Paul Gaultier şi făcut celebru de Madonna, costumul din paiete al lui Mick Jagger, o fotografie originală cu Marilyn Monroe în rochie albă, dar şi ceasul Rolex al lui Elvis Presley vor fi scoase la licitaţie pe 29 noiembrie, la casa Christie's.

379 afișări
Imaginea articolului Sutienul conic al Madonnei şi Rolex-ul lui Elvis Presley, scoase la licitaţie

Sutienul conic al Madonnei şi Rolex-ul lui Elvis Presley, scoase la licitaţie (Imagine: www.christies.com)

Obiectele, printre care se mai află şi un poster original de promovare a unui concert Beatles, dar şi chitara distrusă care a apărut, în 1991, în videoclipul trupei Nirvana pentru piesa "Smells Like Teen Spirit", sunt considerate reprezentative pentru cultura pop a secolului al XX-lea şi vor atrage numeroşi colecţionari, estimează reprezentanţii celebrei case de licitaţii, citaţi de Vogue.

"Avem obiecte memorabile din fiecare decadă a anilor '90", a declarat pentru Vogue Caitlin Graham, junior specialist în cultură pop al casei Christie's. "Ideea de a putea deţine ceva tangibil care să aibă o atât de puternică legătură cu un star rock, care l-a purtat într-un moment anume, dar şi să ai posibilitatea de a vedea documente şi fotografii ale acelor momente este cât se poate de incitantă pentru colecţionari", a mai spus Graham.

Întregul lot care va fi licitat pe 29 noiembrie cuprinde 160 de obiecte, valoarea estimată pentru fiecare fiind cuprinsă între 800 şi 45.000 de lire sterline.

Obiectele vor putea fi admirate într-o expoziţie care va fi deschisă între 24 şi 28 noiembrie la sediul casei de licitaţii Christie's de la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici