Tanzania: "Comoara ascunsă a Africii," nu este doar o destinaţie fascinantă, ci şi o ţară cu o bucătărie variată şi bogată

Tanzania, considerată de cele mai multe ori drept "comoara ascunsă a Africii," nu este doar o destinaţie fascinantă, ci şi o ţară cu o bucătărie variată şi bogată. În această călătorie culinară virtuală, ne vom opri la cinci delicatese must-try care definesc autenticitatea gastronomică din Tanzania.

135 afișări
Imaginea articolului Tanzania: "Comoara ascunsă a Africii," nu este doar o destinaţie fascinantă, ci şi o ţară cu o bucătărie variată şi bogată

Tanzania: "Comoara ascunsă a Africii," nu este doar o destinaţie fascinantă, ci şi o ţară cu o bucătărie variată şi bogată

Ugali: Ar putea fi primul preparat de pe listele românilor care ajung în Tanzania pentru că este considerat drept mămăliga albă a Africii. Ugali care înseamnă „terci” are rădăcini adânci în cultura locală dar şi în alte state precum Rwanda sau Malawi. În Africa, ugali mai poartă denumirea de „nsima”, „fufu” sau „pop”. Această mâncare are la bază făină de porumb şi apă. Cu o consistenţă densă, ugali este adesea modelat în bile şi se poate servi ca garnitură alături de alte delicatese făcute din carne sau peşte, însă se poate consuma şi cu legume fierte sau varză.

Nyama Choma: Preparatul semnifică o „carne arsă”, „carne prăjită” sau „carne la grătar” şi este extrem de popular în Africa de Est mai ales în ţări precum Tanzania, Kenya sau Uganda. Preparatul costă în carne de vită sau de capră făcută pe grătar şi asezonată fie cu un amestec de condiment sau servită alături de o garnitură, chiar şi alături de ugali. Aroma este uşor afumată iar preparatul în sine este un simbol al ospitalităţii şi al prieteniei adesea împărtăşit în rândul familiilor cu ocazia zilelor de sărbătoare naţională. Reţeta a fost descoperită de triburile de nomazi din Tanzania şi Kenya.

Pilau: Reţeta de „pilau” a apărut iniţial în India însă ea a fost preluată ulterior de localnicii din Tanzania, Zanzibar sau Kenya. Preparatul constă într-o porţie de orez servită cu legume călite în apa fierbinte dintr-un wok. În wok se pune mai întâi usutroiul, ghimbirul, apoi ceapa, morcovul, roşia, ardeiul, uneori şi mazăre peste care se toarnă o cană de orez. Reţeta s-a diversificat în timp şi poate fi servită cu alune de pădure sau caju.

Mshikaki: Mshikaki, sau frigăruile de carne, sunt o altă senzaţie gustativă în Tanzania. Carnea, de obicei de vită sau capră, este tăiată în bucăţi şi înfilată pe frigărui. Secretele stau în marinarea îndelungată într-un amestec format din ghimbir, usturoi, şi ardei iute. La grătar, mshikaki se transformă într-un preparat aromat, cu bucăţile de carne îmbibate de mirodenii şi gusturi deosebite.

Chipsi Mayai: Străzile tanzaniene sunt animate de vânzători de chipsi mayai, un preparat creativ şi savuros. În esenţă, este o omletă simplă în care se prăjesc cartofi şi care combină texturi şi arome într-o singură muşcătură. Acest fel de mâncare reprezintă nu doar o opţiune delicioasă pentru micul dejun, ci şi o expresie a ingeniozităţii gastronomice locale.

Mandazi: O opţiune de desert ar putea fi mandazi. Aceste biluţe de aluat, prăjite până devin aurii şi pufoase, sunt uşor dulci şi extrem de delicioase. Sunt adesea servite alături de ceai sau cafea şi pot fi găsite în pieţe, dar şi în casele localnicilor. Mandazi adaugă o notă dulce şi reconfortantă în gastronomia tanzaniană.

Explorarea bucătăriei tanzaniene nu este doar o experienţă culinară, ci şi o călătorie în inima şi sufletul acestei ţări africane captivante. În fiecare masă se simte pulsul culturii locale, iar aromele îmbietoare vă invită să o exploraţi mai profund.

Zanzibar mai aproape

Începând cu luna Octombrie Join UP! a introdus zboruri charter saptamanale spre Zanzibar de la Bucureşti. Zborul durează aproximativ 8-9 ore cu o scurtă oprire de alimentare în Hurghada. La bordul aeronavelor există meniuri diversificate atât pentru carnivori, pescaterieni cât şi pentru vegetarieni. În primele plecări au experimentat frumuseţile africane şi câteva persoane cunoscute din România precum Andreea Remeţan şi Cezara Munteanu. Pentru Andreea, aceasta a fost prima vizită în această destinaţie exotică, iar entuziasmul ei a fost molipsitor. Andreea a postat zilnic despre aventura ei în Zanzibar şi poţi vedea cum a fost călătoria în highlights-ul ei dedicat pe pagina de Instagram.

Cezara a declarat la întoarcere: „Resortul adults only a fost alegerea ideală pentru noi, oferindu-ne un ambient liniştit, unde am putut să ne bucurăm de momente de intimitate şi linişte. Serviciile impecabile şi atenţia la detalii ne-au făcut să ne simţim răsfăţaţi şi speciali în fiecare moment al şederii noastre. Explorând plajele şi activităţile oferite de resort, am avut ocazia de a ne bucura de excursii în cuplu, tratamente de SPA relaxante şi seri romantice la lumina lumânărilor. Experienţa culinară a fost una extraordinară, având oportunitatea de a gusta preparate delicioase şi exotice, savurate într-un cadru elegant şi rafinat.”

Zborul săptămânal către Zanzibar decolează din Bucureşti la ora 07:30 şi aterizează la ora 16:55 (ora locală). La întoarcere, avionul decolează la ora 21:05 din Zanzibar şi aterizează în Bucureşti, Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:30 (ora locală). Plecarea dimineaţa din România şi întoarcerea seara permite turiştilor să se bucure din plin de vacanţă şi să maximizeze timpul petrecut pe continentul african.

Join UP! România este mândră să colaboreze strâns cu MSG Touristic, una dintre cele mai renumite companii de management al destinaţiilor. Această colaborare oferă turiştilor oportunitatea de a descoperi frumuseţea continentului african, începând de la cultura sa distinctă şi până la gastronomia bogată în arome şi experienţe autentice, cum ar fi safari tours.

Vacanţa propriu-zisă în Zanzibar poate dura 7, 15 sau 23 de nopţi, iar preţul de pornire este de 935 de euro. Pentru a avea o experienţă memorabilă, Join UP! pune la dispoziţie o listă generoasă de aproximativ 220 de opţiuni hoteliere. Pe această listă se numără 14 colaboratori exclusivi Join UP!, hoteluri de 5, 4 sau 3 stele, alături de o opţiune specială pentru turiştii care călătoresc neînsoţiţi de copii, conceptul de hotel "adults only" (18+).

Join UP! România pune la dispoziţia şi oferte de Crăciun sau de anul nou pentru românii care doresc să-şi petreacă o vacanţă în Zanzibar.

  1. Pentru hoteluri de 3 stele preţul pentru 2 persoane porneşte de la 1.437 de euro

  2. Hotel Nungwi

  3. Pentru hoteluri de 4 stele preţul pentru 2 persoane este între 1732 euro şi 5087 euro

  4. Hotel Bahari Villas

  5. Diamonds Mapenzi Beach

  6. Nungwi Beach Resort by Turaco

  7. Pentru hoteluri de 5 stele pentru 2 persone este între 6409 euro şi 7185 euro

  8. Blue Bahari

  9. Riu Palace (Adults Only 18+)

Despre Join UP!

Join UP! este un tur-operator înfiinţat în 2010. În cei 13 ani de activitate, a devenit unul dintre cei mai influenţi operatori turistici şi jucători-cheie de pe piaţa turismului. Join UP!™ are birouri în Ucraina, Kazahstan, Estonia, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia şi România, cu planuri de extindere în alte ţări europene în curând. Sediul central se află în Kiev. Organizaţiile care operează sub marca Join UP!™, împreună cu SkyUp Airlines, fac parte din grupul de afaceri UPfamily. Din 2023, au peste 1.500 de angajaţi în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici