Ţara care organizează anual concurs de săpat morminte. Anul acesta s-a înregistrat un nou record de viteză

Cei mai rapizi săpători din Siberia şi-au pus lopeţile la lucru vineri, la un concurs de săpat morminte, desfăşurat la un crematoriu din cel de-al treilea oraş ca mărime din Rusia, Novosibirsk.

830 afișări
Imaginea articolului Ţara care organizează anual concurs de săpat morminte. Anul acesta s-a înregistrat un nou record de viteză

Sursa foto: Twitter

Organizatorii competiţiei, desfăşurată în fiecare an, spun că scopul acesteia este de a creşte prestigiul profesiei, de a îmbunătăţi performanţele la locul de muncă ale săpătorilor de morminte şi de a atrage generaţiile mai tinere către cariere în industria funerară, potrivit MT.

Echipa din Omsk a câştigat premiul cel mare, în valoare de 30.000 de ruble (400 de dolari), după ce a stabilit un nou record prin săparea unui mormânt în mai puţin de 38 de minute. Săpători din regiunile Tomsk şi Novosibirsk, precum şi din Republica Altai au participat la eveniment.
 
Fiecare echipă alcătuită din doi bărbaţi a trebuit să sape o groapă de dimensiunea sicriului, 200 centimetri lungime, 80 centimetri lăţime şi 160 centimetri adâncime. În plus faţă de dimensiune şi viteză, gropile au fost evaluate şi pe baza tehnicii şi preciziei folosite.
 
Competiţia de anul trecut a avut loc în oraşul siberian Tomsk, unde câştigătorul a săpat un mormânt în mai puţin de 52 de minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici