Tăriceanu a venit la Guvern cu bicicleta

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a sosit, vineri dimineaţa, la biroul de la Palatul Victoria cu o bicicletă, după ce la începutul lunii martie a parcurs distanţa dintre locuinţa sa şi sediul Guvernului cu un scuter, pentru a transmite un semnal privind fluidizarea traficului şi reducerea poluării.

35 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a venit la Guvern cu bicicleta

Tăriceanu a venit la Guvern cu bicicleta (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Îmbrăcat la costum şi cravată, cu ochelari de soare, şi secondat, tot pe bicicletă, de un ofiţer SPP, premierul Tăriceanu a sosit vineri la Guvern cu o bicicletă Firstbike, având în dotare şi o baterie. El a parcurs distanţa dintre locuinţa de pe Calea Plevnei şi Piaţa Victoriei în aproximativ zece minute.

Premierul a arătat că bicicleta poate fi utilizată şi cu ajutorul bateriei, în principal în perioade cu temperaturi ridicate, considerând însă că "plăcerea este să foloseşti picioarele".

Şeful Guvernului a explicat gestul de a sosi la birou cu bicicleta prin faptul că, în calitate de bucureştean, vede zilnic densitatea traficului şi înţelege că problema nu poate fi rezolvată prin "soluţii miraculoase" propuse de unii dintre candidaţii la primărie.

"Există un set de măsuri pentru un trafic fluid şi civilizat, precum transportul public, metroul şi o mai mare rigoare şi disciplină în parcarea maşinilor pe stradă. Folosirea de către o singură persoană a câte unei maşini implică aglomerarea traficului, în timp ce bicicleta şi scuterul contribuie la descongestionarea acestuia", a spus Tăriceanu.

El a arătat că mulţi dintre pietonii bucureşteni circulă pe pistele destinate bicicliştilor şi a apreciat că, pe măsură ce tot mai multe persoane vor folosi acest mijloc de transport, şi ceilalţi participanţi la trafic vor înţelege şi accepta bicicliştii.

Premierul s-a arătat mulţumit de modul în care a parcurs distanţa dintre locuinţă şi Guvern cu bicicleta, arătând că astfel se circulă mult mai bine şi te poţi strecura mai uşor printre maşini.

La 12 martie, premierul a sosit la Guvern cu un scuter Peugeot Looxor şi a declarat agenţiei MEDIAFAX că a preferat să vină astfel la serviciu pentru a constata care este diferenţa între folosirea automobilului şi a unui mijloc de locomoţie pe două roţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici