Tatăl lui Catherine Deneuve a colaborat cu naziştii

Tatăl lui Catherine Deneuve, unul dintre simbolurile cinematografiei franceze, a fost colaborator al naziştilor în timpul celui de-al doilea război mondial, potrivit unei biografii publicate, miercuri, fără acordul actriţei, informează independent.co.uk.

1 afișare
Imaginea articolului Tatăl lui Catherine Deneuve a colaborat cu naziştii

Tatăl lui Catherine Deneuve a colaborat cu naziştii

Deneuve, care marţi va împlini 64 de ani, este, potrivit biografiei a cărei publicare a încercat să o blocheze, o femeie calculată şi nefericită, motivată de bani şi cu o nevoie obsesivă de independenţă.

Autorul cărţii "Deneuve, L'Affranchie" (Deneuve, O femeie independentă"), Bernard Violet, un jurnalist independent şi respectat biograf, susţine că această imagine este "o legendă" construită chiar de Deneuve.

Autorul spune că recentele dezvăluiri apărute în presă, potrivit cărora Deneuve a acceptat, în schimbul unor sume de bani, să apară în public în prezenţa unui om de afaceri dubios nu constituie un caz izolat. În 2005, actriţa a fost nevoită să admită, după ce iniţial a negat, că a primit o sumă generoasă de bani pentru a participa la petreceri private şi la un meci de fotbal alături de Rafik Khalifa, un om de afaceri algerian, care a avut o ascensiune socială rapidă şi scurtă, fiind ulterior acuzat de fraudă.

Totuşi, cea mai fierbinte dezvăluire din biografie este faptul că tatăl lui Deneuve, actorul Maurice Dorléac, a fost colaborator al naziştilor.

În timpul războiului, potrivit unor înregistrări audio descoperite de Violet, Dorléac a avut 72 de apariţii în piese de radio cu conţinut pro-nazist şi virulent antisemit, difuzate de Radio-Paris. Actorul a apărut în câteva filme de propagandă, interpretând inclusiv un cântec laudativ la adresa Miliţiei, poliţia politică a regimului colaboraţionist de la Vichy. După război, Dorléac a fost acuzat că "a ajutat Germania.... şi a distrus unitatea naţiei franceze". Actorul nu a avut voie să lucreze timp de şase luni.

Dezvăluirile sunt jenante pentru Deneuve, care sprijină de mult timp cauze umanitare şi de stânga. Violet este de părere că acest "schelet în dulapul familiei" poate fi cauza pentru care Deneuve are această personalitate secretoasă.

În carte mai sunt prezentate numeroasele sale relaţii amoroase şi singura sa căsătorie oficială, cu celebrul fotograf britanic David Bailey, în anii '60. După o poveste de dragoste fierbinte, cei doi s-au despărţit, după ce au descoperit că nu au ce să-şi spună unul altuia. Bailey nu a învăţat niciodată limba franceză, iar Deneuve era de obicei "prea obosită" să vorbească în engleză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici