Taximetre roz destinate femeilor, în Liban

O companie din Liban a inaugurat "Banat Taxi/ Taxi-uri pentru femei", taximetre colorate în roz pentru femeile care nu doresc să mai depindă de reprezentanţii sexului opus pentru a se deplasa.

300 afișări
Imaginea articolului Taximetre roz destinate femeilor, în Liban

Taximetre roz destinate femeilor, în Liban (Imagine: www.middle-east-online.com)

Purtând un trandafir în păr şi machiaj în nuanţe roz, Souad Hamdar, mamă a patru copii, a declarat de la volanul maşinii sale roz: "Aceasta este costumaţia noastră. Ne vom îmbrăca în acest fel în fiecare zi".

Ea este una dintre cele trei şoferiţe recrutate până în prezent de Taxi Banat.

Nawal Yaghi Fakhri, directoarea acestei companii, a declarat că, la început, se aştepta să găsească cu multă dificultate şoferiţe pentru firma ei de taximetre, deoarece aceasta este o meserie exclusiv masculină în Liban, dar a recunoscut că s-a bucurat când a văzut că a primit zeci de solicitări.

Inaugurată marţi seară, la Mtayleb, în partea de nord-est a Beirutului, compania a beneficiat de sprijinul Ministerului Turismului, care a văzut în această iniţiativă o bună ocazie de a atrage turistele de origine arabă, în special pe cele foarte bogate din Golf, acestea putând să circule în taximetre destinate femeilor.

În timp ce reprezentanţii guvernamentali laudă acest demers, reamintind că este "abia a doua iniţiativă de acest gen din lumea arabă, după Emiratele Arabe Unite", anumiţi reprezentanţi ai societăţii civile, în special bărbaţi, consideră că ideea reprezintă "o formă de discriminare sexuală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici