"The Artist", marele câştigător la gala London Critics' Circle Awards 2012

Lungmetrajul mut "The Artist", turnat în alb-negru, a fost marele învingător la cea de-a 32-a gală a premiilor decernate de asociaţia britanică London Critics' Circle, organizată joi seară, la Londra, unde a primit trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun film al anului.

176 afișări
Imaginea articolului "The Artist", marele câştigător la gala London Critics' Circle Awards 2012

"The Artist", marele câştigător la gala London Critics' Circle Awards 2012

Lungmetrajul "The Artist" s-a impus şi la categoriile "cel mai bun regizor" (Michel Hazanavicius) şi "cel mai bun actor" (Jean Dujardin).

Acelaşi film a câştigat, duminică, trei premii Globul de Aur şi a primit în această săptămână cele mai multe nominalizări la premiile BAFTA 2012. Specialiştii consideră că "The Artist" este un concurent important în cursa pentru Oscaruri. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate marţi.

Joi, la Londra, drama iraniană "Nader şi Simin, o despărţire/ A Separation" s-a impus tot la trei categorii de premii: "cel mai bun film străin", "cel mai bun scenariu" (Asghar Farhadi) şi "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Sareh Bayat).

Felul în care este analizată societatea iraniană contemporană, divizată pe clase şi pe sexe, a impresionat criticii şi spectatorii în momentul lansării acestui film, la Festivalul de la Berlin, în 2011. "A Separation" a câştigat, de altfel, principalul trofeu al festivalului, Ursul de Aur.

Meryl Streep şi-a continuat marşul triumfal către un nou Oscar, fiind premiată de criticii din Londra pentru rolul din "The Iron Lady", în care actriţa americană o interpretează pe Margaret Thatcher.

Singura surpriză a fost faptul că Meryl Streep a împărţit acest premiu cu Anna Paquin, recompensată pentru rolul din "Margaret".

Olivia Colman a fost desemnată cea mai bună actriţă britanică a anului, pentru rolurile din "The Iron Lady" şi "Tyrannosaur", iar Kenneth Branagh s-a impus la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" pentru felul în care l-a interpretat pe Laurence Olivier în filmul "My Week With Marilyn".

Michael Fassbender a fost recompensat la categoria "cel mai bun actor britanic al anului", pentru rolurile sale din "A Dangerous Method" şi "Shame".

Asif Kapadia a câştigat la categoria "cel mai bun documentar", cu pelicula sa "Senna", iar regizoarea Lynne Ramsay a primit un premiu special - The Attenborough Award: British Film of the Year - pentru "We Need To Talk About Kevin".

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics' Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici