The Guardian: Dacă Inna va întâmpina greutăţi în cariera artistică, s-ar putea angaja în administraţia publică

"Pop-starul român a vândut, deja, 350.000 de downloaduri în Marea Britanie. Cum s-a întâmplat asta? Şi noi am vrea să ştim", începe articolul dedicat Innei din The Guardian, postat vineri în ediţia online a cotidianului britanic.

837 afișări
Imaginea articolului The Guardian: Dacă Inna va întâmpina greutăţi în cariera artistică, s-ar putea angaja în administraţia publică

The Guardian: Dacă Inna va întâmpina greutăţi în cariera artistică, s-ar putea angaja în administraţia publică (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

The Guardian remarcă faptul că, spre deosebire de alte fenomene muzicale din estul Europei, Inna nu şi-a reprezentat niciodată ţara la Eurovision.

"Din păcate, Inna, nu are o pălărie ţuguiată, nici nu îşi cântă cântecele îmbrăcată în costumaţie de zână în timp ce merge pe un monociclu. Şi, spre deosebire de Zdob şi Zdub (care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision în 2011, dar şi în 2005 - n.r.) a ratat, de mai multe ori, ocazia de a reprezenta România la Eurovision. Este clar că stilul balcanic de muzică, cu trompete în stil ska şi post-punkul reprezintă o propunere mai bună decât sclipitorul şi captivantul eurodisco", scrie The Guardian.

Publicaţia remarcă, pe de altă parte, succesul Innei la public: "Staţi puţin... Inna este, din punct de vedere al poziţiei în topuri, 'unul dintre cele mai bune produse de export ale României' care (trageţi aer adând în piept) a vândut peste un milion de discuri la nivel mondial, a devansat-o pe Ke$ha din poziţia de numărul 1 în topul US Billboard, a câştigat 21 de premii şi a apărut pe copertele a peste 30 de reviste din Europa, a avut 150 de milioane de vizualizări pe YouTube, şi are peste două milioane de prieteni pe Facebook".

The Guardian continuă, în acelaşi ton, adăugând că, dacă Inna va întâmpina greutăţi în cariera artistică, s-ar putea angaja în administraţia publică, deoarece aceasta spune că ştie trei limbi străine ("dacă nu cumva acestea sunt portugheză, swahili şi galică", notează cotidianul), ar putea deveni o înotătoare profesionistă (dat fiind că a participat la concursuri de înot, în copilărie) sau ar putea să îşi continue cariera de agent imobiliar.

Dar autorul The Guardian subliniază că Inna nu va ajunge niciodată în această situaţie, deoarece ea este, în prezent, numărul 1 în Franţa şi, în august, îşi va lansa cel de-al patrulea single în Marea Britanie, unde a vândut 350.000 de downloaduri. "Cum s-a întâmplat asta? Habar n-avem. Dacă sunteţi printre cei care au downloadat contra cost muzica Innei, anunţaţi-ne" , scrie The Guardian, făcând referire şi la versurile melodiilor cântate de Inna. Astfel, publicaţia britanică citează versurile cântecului "Sun Is Up" şi ajunge la concluzia că fragmentul "put your hands in the sky" aminteşte de "Boys Boys Boys" de Sabrina.

"Lucrurile sunt şi mai interesante, la piesa care dă titlul albumului, care sugerează o atmosferă de Ibiza şi puţin David Guetta - asta dacă suntem generoşi. Partea cu 'la la la' pare cântată de un chelner sexy care s-a pierdut şi el prin cadru. În mod ciudat, cu chitară cu tot, melodia nu e rea pentru un techno de Castilia", scrie The Guardian, continuând evaluarea albumului fără a uita să menţioneze "vocile de fete care tocmai au aspirat heliu", din melodiile de pe album, şi încheind: "La mai mare cântâreaţă de succes din România, care mai eşti şi agent imobiliar!".

Printre recomandările pentru albumul Inna, The Guardian găseşte un citat de pe amazon.com: "Nu e vorba de ceva revoluţionar, dar nici despre ceva oribil. Este un disc dance-pop melodic şi distractiv".

Inna a susţinut un concert live, pe 17 mai, la Arenele Romane din Capitală.

Cântăreaţa în vârstă de 24 de ani, pe numele real Elena Alexandra Aposteanu, este considerată un fenomen pe scena muzicii dance, cucerind, în foarte scurt timp, cluburile din Europa şi Orientul Mijlociu. În doar doi ani, Inna a devenit un nume important în întreaga Europă, iar piese precum "Hot", "Amazing" şi "Deja Vu" au ajuns pe primele locuri în topurile muzicale internaţionale. Inna este primul artist român care s-a situat pe poziţia întâi într-un top realizat de celebra revista americană Billboard, iar anul trecut a câştigat cinci premii la Romanian Music Awards. Ea a fost recompensată cu un disc de platină în Franţa, pentru vânzarea a 100.000 de unităţi ale albumului "Hot", dar şi cu un disc de aur în Olanda, pentru 25.000 de unităţi vândute ale aceluiaşi material discografic.

În decembrie 2010, Inna a primit European Border Breakers' Award (EBBA), distincţie acordată artiştilor noi pentru succesul obţinut cu primul album lansat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici