The Killers - vedetele Zilei Zero la B'estfest

Peste 15.000 de spectatori au luat parte, pe o ploaie torenţială, la concertul pe care formaţia americană The Killers l-a susţinut, miercuri seară, în Ziua Zero a festivalului B'estfest (1 - 5 iulie), care se desfăşoară la complexul Romexpo din Capitală.

30 afișări
Imaginea articolului The Killers - vedetele Zilei Zero la B'estfest

Brandon Flowers - The Killers

Dacă trupa basarabeană Snails, care a dat startul festivalului la ora 18.30, a avut parte de vreme bună, dar de public nu prea numeros, odată cu concertul susţinut de Patrice, spectatorii s-au strâns în parcarea complexului Romexpo, locul de desfăşurare a evenimentului ajuns la a treia ediţie.

Aflat la a doua vizită în România, după ce anul trecut a concertat la Arenele Romane din Bucureşti, Patrice a adus la B'estfest ritmurile reggae, dar şi ploaia, care a pornit odată cu un alt fel de furtună - "Soulstorm", unul dintre hiturile cele mai cunoscute ale artistului.

Chiar dacă, odată cu începerea ploii, mulţi spectatori s-au retras sub corturile amenajate în perimetrul festivalului, distracţia a continuat cu alte piese, ca "Up in My Room" şi "Everyday Good", pe care artistul german le-a interpretat în stilul caracteristic - o combinaţie de reggae şi producţii dub din Jamaica şi Marea Britanie.

Au urmat apoi pe scenă, într-o ploaie torenţială, cei de la White Lies, una dintre trupele-revelaţie ale anului trecut. În concertul de la B'estfest, formaţia a interpretat piese de pe albumul său de debut, "To Lose My Life...", lansat anul acesta, precum hitul "Death", "Nothing to Give" şi "Unfinished Business".

Între timp, într-un loc aflat la adăpost de ploaia torenţială, mai exact în culise, membrii trupei The Killers, starurile Zilei Zero, au primit din partea Universal Music România Discul de Aur pentru vânzările celui mai recent album al lor, "Day & Age", cel mai "puternic" material al lor, după cum l-a caracterizat vocalul trupei, Brandon Flowers.

Dave Keuning, chitaristul trupei, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că trupa nu se sperie de vremea ploioasă şi că va face un adevărat show la B'estfest, urmând ca apoi să continue distracţia într-un club din Capitală.

Şi nu a minţit deloc. În jurul orei 21.45, trupa a urcat pe scenă şi a început concertul în forţă, chiar cu hitul "Human", cel mai titrat single de pe cel mai recent album - piesa care a dat culturii pop controversatul vers "Are we human/ Or are we dancer?". Întrebat de MEDIAFAX care ar fi răspunsul întrebării pe care o ridică în cântec, Keuning a răspuns amuzat: "Ambele. Însă mai mult «dancer» în acestă seară, la B'estfest".

Cei de la The Killers au adus publicul mai aproape de scenă, spectatorii renunţând la adăposturile pe care le găsiseră pentru a se feri de ploaia torenţială. Şi apoi, cu sau fără pelerină, cu sai fără umbrelă, toţi au cântat alături de trupă refrene celebre, contagioase, ca cele ale pieselor "Somebody Told Me", "For Reasons Unknown", "The World We Live In", "Spaceman", "Smile Like You Mean It", "Read My Mind", "Mr. Brightside", "Jenny Was a Friend of Mine", "When We Were Young", precum şi coverul "Shadowplay", realizat după piesa trupei Joy Division. Se poate spune că, în prezent, The Killers domină scena post-punk ca nicio altă trupă la acest moment.

Cât despre Brandon, el şi-a păstrat vestimentaţia extravagantă şi alura de star rock, venind îmbrăcat cu o haină neagră, cu epoleţi din puf şi pene.

În ceea ce priveşte scenografia show-ului, scena de la Bucureşti a trădat rădăcinile trupei originare din Las Vegas - un ecran imens de leduri, care, de-a lungul concertului, a redat diferite imagini, animaţii, clipuri şi efecte video. De altfel, se pare că cei de la The Killers au un adevărat fetiş pentru kitsch, precum şi un dezvoltat simţ al umorului - dacă în turneul de acum doi ani, "Sam’s Town", sintetizatorul lui Brandon era accesorizat cu coarne de cerb şi cu ghirlande de beculeţe, de acestă dată, scena era împodobită cu palmieri şi alte plante decorative.

Concertul s-a încheiat după aproape o oră şi jumătate, timp în care circa 15.000 de spectatori s-au adunat în ploaie pentru a-şi vedea trupa preferată.

Cea de-a treia ediţie a festivalului B’estfest, care durează până duminică, aşteaptă un total de circa 70.000 de spectatori, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii, Emagic. Evenimentul beneficiază de un buget de 3,3 milioane de euro, dintre care 2,2 milioane sunt destinate onorariilor artiştilor. La ediţia de anul trecut, bugetul a fost de circa 3 milioane de euro, iar în 2007 - 2,35 milioane de euro.

Festivalul va continua joi seară, cu un line up ce-i include pe Moby, Motorhead, Polarkreis 18, Ayo, Grimus şi Les Elephants Bizarres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici