The Police, ultimul concert, la New York

Concertul pe care trupa britanică The Police l-a susţinut, joi seara, la New York, a marcat încheierea turneului pe care membrii trupei reunite l-au început în luna mai a anului trecut şi care, până în prezent, a numărat 150 de show-uri, în faţa unui public de circa 3,7 milioane de spectatori.

13 afișări
Imaginea articolului The Police, ultimul concert, la New York

The Police, ultimul concert, la New York (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Reuters, trio-ul a fost acompaniat, în acest ultimul concert susţinut împreună, de o adevărată trupă de poliţişti - The New York City police band.

"Adevăratul triumf al acestui turneu este că nu ne-am strâns de gât unii pe alţii", a declarat Sting, adăugând: "Dar asta nu înseamnă că nu ne-a trecut prin minte - mie, lui Stewart sau lui Andy".

Spectacolul susţinut la New York a fost presărat cu momente "suprarealiste", susţin criticii.

În pauza dintre concert şi primul bis, Sting a luat o pauză neaşteptată, în timpul căreia s-a aşezat într-un scaun de bărbier amplasat în culise, iar două femei blonde i-au ras barba încărunţită pe care artistul a purtat-o în ultimele zile - semn evident al anilor ce au trecut peste el. Întreg procedeul a fost filmat şi proiectat pe ecranul gigantic ce a fost montant deasupra scenei, în timp ce fanii aplaudau şi cereau revenirea pe scenă a muzicienilor.

Odată revenit pe scenă, cu o faţă proaspătă şi fără cămaşă, Sting şi-a luat locul alături de colegii săi de trupă pentru a interpreta, spre deliciul publicului, piesele "Roxanne" şi "So Lonely."

Pe parcursul concertului, trupa a prezentat toate hiturile sale, precum şi câteva cover-uri, sfârşind primul bis cu celebra "Every Breath You Take". Formaţia s-a întors şi pentru un scurt al doilea bis înainte de a încheia cu cântecul "Next to You".

Acest concert a marcat finalul unui turneu care a avut încasări de peste 350 de milioane de dolari, fiind, de asemenea, turneul cu cele mai mari încasări în anul 2007.

The Police a lansat primul hit, "Roxanne", în 1977, şi a devenit una dintre cele mai mari trupe rock la începutul anilor '80. Trio-ul s-a destrămat în 1984. De atunci, cei trei membri ai trupei au cântat împreună doar în 2003, când au fost incluşi în America's Rock and Roll Hall of Fame, şi la nunta lui Sting cu Trudie Styler, în 1992.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici