The Wine Book of Romania Volumul 2, ghidul celor mai bune vinuri româneşti, se lansează la RO-Wine

Al doilea volum al ghidului The Wine Book of Romania se pregăteşte pentru lansare la RO-Wine, eveniment care are loc în 20 şi 21 mai. Cei care vor răsfoi noul volum vor descoperi 50 de vinuri care au primit calificativul maxim din partea juriului, reprezentând 18% din totalul vinurilor prezentate.

1093 afișări
Imaginea articolului The Wine Book of Romania Volumul 2, ghidul celor mai bune vinuri româneşti, se lansează la RO-Wine

The Wine Book of Romania Volumul 2 , ghidul celor mai bune vinuri româneşti, se lansează la RO-Wine

The Wine Book of Romania este primul ghid bilingv al celor mai bune vinuri din România şi din Republica Moldova, fiind o carte de vizită personalizată pentru industria vinurilor.

”Pentru mine, The Wine Book of Romania reprezintă, pe lângă o mare responsabilitate, şi un angajament faţă de industria vitivinicolă şi producătorii de vin din România. Pentru pregătirea volumului al doilea, m-am bucurat să constat o creştere remarcabilă a calităţii vinurilor evaluate. De exemplu, anul trecut doar un vin 100% Fetească Neagră a obţinut 5 stele. Anul acesta, patru vinuri 100% Feteasca Neagră, dintr-un total de 15 vinuri, au obţinut 5 stele. Vă invit să descoperiţi excelenţa vinurilor româneşti în volumul 2 The Wine Book of Romania”, a declarat Marinela V. Ardelean, autor The Wine Book of Romania şi preşedinte al juriului.

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri şi profesor la Italian Chef Academy Roma.

Toate vinurile prezentate în The Wine Book of Romania au fost evaluate de un juriu format din experți internaționali: Rod Smith (Master of Wine – Franţa), Paul Robert Blom (degustător internaţional de vinuri - Olanda), Luiz Alberto (fondatorul comunităţii #winelover - SUA), Galina Niforou (Asociaţia Exportatorilor de Vin - Bulgaria), József Kosarka (preşedinte al Asociaţiei Somelierilor din Ungaria), Maria Sofia Dare Biancolin („Wine and More”– Germania), Elias Macovela (blogger de profil şi activist al vinului - Portugalia).

În urma acestei evaluări, au fost descrise şi clasificate 279 de vinuri, aparţinând a 75 crame, 60 din România si 15 din Republica Moldova.

Dacă în primul volum, 15% dintre vinurile evaluate au obţinut 5 stele, cei care vor răsfoi volumul al doilea vor descoperi 50 de vinuri care au primit calificativul maxim din partea juriului, reprezentând 18% din totalul vinurilor prezentate.

Noutatea o reprezintă introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” în România şi „divin” în Republica Moldova), iar pentru aceasta au fost degustate şi notate 19 distilate, dintre care 16 din Republica Moldova şi 3 din România.

“Îmi doresc ca vinurile româneşti să fie apreciate la adevărata lor valoare şi să îşi câştige locul meritat pe harta vinurilor europene”, a declarat Marinela V. Ardelean, cea care a vizitat timp de 3 luni crame din România şi Republica Moldova, a degustat peste 2.000 de vinuri, dintre care a selectat maximum cinci etichete de la fiecare producător, pentru a realiza noul volum.

Anul acesta, în premieră, jurizarea vinurilor pentru volumul 3 The Wine Book of Romania va avea loc în timpul RO-Wine | The Wine Festival of Romania, care se desfăşoară pe 20 şi 21 mai, la Fratelli Studios.

The Wine Book of Romania, volumul 2, va beneficia de un turneu de lansare în mai multe oraşe, dar şi la târguri si evenimente internaţionale. Primele oraşe confirmate sunt:
- Arad, 14 mai, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi şi 15 mai, la Primăria Municipiului Arad
- Bucureşti, 20 mai, în cadrul RO-Wine | The Wine Festival of Romania, la Fratelli Studios
- Sibiu, 23 mai, Universitatea Lucian Blaga
- Cluj-Napoca, 25 mai, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu şi pe 26 mai la The Office Wine Bar
- Târgu Mureş, 1 iunie, Hotel Privo

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici