Tina Turner, pentru prima dată pe coperta Vogue, la 73 de ani. Cântăreaţa a devenit cea mai în vârstă vedetă care apare pe coperta unei reviste Vogue

Cântăreaţa americană Tina Turner apare pentru prima dată pe coperta unei reviste din grupul Vogue, la vârsta de 73 de ani.

1639 afișări
Imaginea articolului Tina Turner, pentru prima dată pe coperta Vogue, la 73 de ani. Cântăreaţa a devenit cea mai în vârstă vedetă care apare pe coperta unei reviste Vogue

Tina Turner, pentru prima dată pe coperta Vogue, la 73 de ani. Cântăreaţa a devenit cea mai în vârstă vedetă care apare pe coperta unei reviste Vogue (Imagine: Vogue)

Celebra cântăreaţă americană a pozat pentru coperta numărului din luna aprilie a ediţiei germane a revistei Vogue. Fotografia de pe copertă este însoţită de textul "Simply The Best" - titlul unui cântec celebru lansat de Tina Turner, informează huffingtonpost.com.

În această fotografie, legendara cântăreaţă americană apare zâmbitoare şi poartă o bluză albastră şi o fustă de culoare neagră. Fotografia de pe coperta ediţiei germane a revistei Vogue a fost realizată de Claudia Knoepfel şi Stefan Indlekofer, sub coordonarea stilistului Nicola Knels. Cântăreaţa va putea fi admirată şi într-un editorial fotografic, inclus în interiorul revistei.

Potrivit editorilor de modă de la site-ul Fashionista.com, Tina Turner este, la vârsta de 73 de ani, probabil cea mai în vârstă vedetă care apare pe coperta unei reviste Vogue. Acest titlu era deţinut de actriţa Meryl Streep, care a pozat în 2012 pentru coperta ediţiei americane a revistei Vogue, la vârsta de 62 de ani.

Tina Turner a fost timp de multe decenii una dintre cele mai de succes cântăreţe din lume, devenită celebră graţie unor piese precum "Simply The Best", "What's Love Got To Do With It" şi "Proud Mary".

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. Cântăreaţa a trecut, de altfel, la budism în 1970.

După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, pe atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Primul lor single - "Fool in Love" - a urcat pe primul loc în topul Hit Parade.

Consacrarea ei a venit în 1966, odată cu lansarea piesei "River Deep Mountain High", compusă special pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia artistei americane a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe Ike pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi provin dintr-o relaţie anterioară a soţului ei.

În timpul divorţului, cântăreaţa a renunţat la orice sprijin din partea lui Ike şi la drepturile asupra melodiilor comune. Şi-a început cariera solo în 1984, la New York, pe când avea datorii de o jumătate de milion de dolari şi trăia doar din ajutorul social. În acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câştigat patru premii Grammy pentru albumul care a marcat revenirea ei în industria muzicală, "Private Dancer", şi a jucat alături de Mel Gibson în filmul "Mad Max - Beyond Thunderdome".

Într-o carieră impresionantă de aproape o jumătate de secol, Tina Turner, considerată cântăreaţa cu cel mai mare succes din muzica rock, supranumită de altfel "regina rock and roll", a lansat 10 albume de studio, a jucat în numeroase filme, iar discurile ei s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Cântăreaţa americană, celebră pentru vocea ei puternică, îşi electriza publicul de fiecare dată cu energia ei debordantă din concerte. Tina Turner a vândut mai multe bilete la show-urile sale decât oricare alt artist solo din istorie şi a câştigat opt premii Grammy.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul ei de adio care a avut loc în 2008/2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995, pentru a locui cu partenerul său de viaţă Erwin Bach.

Potrivit unor informaţii recente, Tina Turner a primit la sfârşitul lunii ianuarie dreptul de rezidenţă în Elveţia şi intenţionează să renunţe la cetăţenia americană după ce va deveni în mod oficial cetăţean elveţian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici