Toboşarul Ricky Lawson, colaborator al unor cântăreţi celebri, a murit la vârsta de 59 de ani

Toboşarul Ricky Lawson, care a colaborat cu o serie de cântăreţi celebri, precum Michael Jackson, Eric Clapton, Phil Collins şi Whitney Houston, a murit într-un spital dintr-o suburbie a Los Angelesului, din cauza unui anevrism cerebral, la vârsta de 59 de ani.

484 afișări
Imaginea articolului Toboşarul Ricky Lawson, colaborator al unor cântăreţi celebri, a murit la vârsta de 59 de ani

Toboşarul Ricky Lawson, colaborator al unor cântăreţi celebri, a murit la vârsta de 59 de ani (Imagine: huffingtonpost.com)

Ricky Lawson era internat la spitalul Memorial Medical Center din Long Beach, o suburbie a oraşului Los Angeles, informează huffingtonpost.com.

Născut în Detroit, Ricky Lawson a învăţat să bată la tobe la vârsta de 16 ani şi a ales să îşi construiască o carieră în industria muzicală încă dinainte de a absolvi cursurile liceului Cooley, devenind unul dintre cei mai buni muzicieni de studio din Statele Unite în anii '80.

A înregistrat partitura pentru tobe pentru versiunea piesei "I Will Always Love You" făcută celebră de Whitney Houston. A cântat cu alte nume sonore, precum Michael Jackson, Eric Clapton, Phil Collins, Al Jarreau, George Benson, Bette Midler, Quincy Jones şi mulţi alţii.

Ricky Lawson a câştigat un premiu Grammy în 1986 la categoria "cea mai bună prestaţie instrumentală R&B" cu cântecul "And You Know That", pe care l-a lansat cu trupa sa, Yellowjackets.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici