Tocurile înalte îmbunătăţesc viaţa sexuală

Femeile care poartă încălţăminte cu tocuri înalte au mai multe şanse de a-şi îmbunătăţi musculatura pelviană şi, implicit, viaţa sexuală, potrivit unui studiu publicat în European Urology şi preluat de BBC.

4 afișări
Imaginea articolului Tocurile înalte îmbunătăţesc viaţa sexuală

Tocurile înalte îmbunătăţesc viaţa sexuală

Un specialist în urologie italian, profesorul Maria Cerruto, spune că pantofii cu toc înalt - dar nu cel de tip stiletto - îmbunătăţesc musculatura pelviană şi nu sunt atât de nocivi pentru sănătatea femeilor aşa cum susţin unii specialişti.

Pantofii cu toc au fost asociaţi, în urma unor studii diverse, cu o serie largă de probleme - de la bătături la schizofrenie.

La studiul realizat de Cerruto au participat 66 de femei cu vârsta sub 50 de ani.

Rezultatele studiului au demonstrat că femeile care îşi ţin călcâiul la un unghi de 15 grade faţă de sol - echivalentul a 5 centimetri - au o poziţie a muşchilor la fel de bună ca femeile care poartă pantofi cu talpă plată. În cazul ambelor categorii de femei, muşchii sunt mai relaxaţi în timpul mersului, pentru că au o poziţie naturală, putând să de tonifice şi să se contracte mai uşor.

Muşchii pelvieni sunt o componentă esenţială a corpului feminin. Aceştia servesc nu numai în timpul actului sexual, dar şi ca suport fizic pentru organele din regiune, printre care se numără vezica, intestinele şi uterul.

Muşchii îşi pierd din elasticitate după naştere şi pe măsură ce femeia înaintează în vârstă. Specialiştii recomandă nişte exerciţii fizice speciale pentru întărirea acestora şi, implicit, îmbunătăţirea vieţii sexuale, dar Cerruto speră că acestea nu vor mai fi necesare dacă femeile poartă tocuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici