Tom Hanks ar putea realiza un al treilea film după romanele lui Dan Brown

Actorul Tom Hanks, care a reluat rolul Robert Langdon în lungmetrajul "Îngeri & Demoni", a cărui acţiune o precede pe cea a peliculei "Codul lui Da Vinci" (2006), a declarat că nu respinge ideea unui al treilea film realizat după romanele lui Dan Brown, relatează accesshollywood.com.

285 afișări
Imaginea articolului Tom Hanks ar putea realiza un al treilea film după romanele lui Dan Brown

Tom Hanks ar putea realiza un al treilea film adaptat după romanele lui Dan Brown (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aflat la Roma pentru premiera mondială a filmului "Îngeri & Demoni", celebrul actor american a declarat: "Dacă lucrurile se vor lega bine între ele, atunci voi fi bucuros să fac acel film. Nu va conta în ce loc va fi plasată acţiunea şi nici ce rol va avea personajul meu. Totul depinde de subiect, dacă mă va face să cred că merită să mai joc într-un alt film (al seriei, n.r.)".

Deşi a declarat că locul în care va fi filmat noul proiect nu reprezintă un factor decizional important pentru a-l interpreta din nou pe Robert Langdon, actorul Tom Hanks a mărturisit că a avut câteva sugestii pe care i le-a comunicat scriitorului Dan Brown, care va lansa un alt roman din această serie, în luna septembrie.

"I-am dat câteva sugestii. Nu-i nimic rău în a filma câteva aventuri în Bahamas!", a glumit actorul american, posesor a două premii Oscar, pentru rolurile din "Philadelphia" şi "Forrest Gump".

Deşi Tom Hanks are 52 de ani, el nu a ezitat să filmeze o scenă din filmul "Îngeri & Demoni" purtând doar un costum de baie Speedo, dându-i astfel ocazia actriţei Charlize Theron să declare recent pentru Access Hollywood că "El (Tom Hanks, n.r.) are nişte fese cu adevărat frumoase. Sunt tari ca o stâncă!".

Tom Hanks, care a jucat alături de Theron în filmul "That Thing You Do" (1996), nu s-a lăsat mai prejos şi a replicat: "Charlize este o simpatică. O femeie care îţi complimentează fesele este una pe care trebuie să o păstrezi!".

Filmul "Îngeri & Demoni" va fi lansat pe marile ecrane, inclusiv în România, pe 15 mai. 

În noul film, Langdon este recrutat de Vatican după ce Suveranul Pontif moare şi cei patru cardinali favoriţi la preluarea Sfântului Scaun sunt răpiţi. Langdon are misiunea de a descifra o serie de indicii aflate peste tot la Vatican, acestea având legătură cu o societate secretă, Illuminati. "El nu este persoana în care Vaticanul să aibă încredere, ci este persoana de care Vaticanul are nevoie", a declarat regizorul filmului, Ron Howard, în notele de producţie.

Ewan McGregor apare în rolul "Camerlengo", şambelanul care dirijează afacerile de la Vatican în perioada cuprinsă între moartea unui papă şi alegerea succesorului său. "El se vede pe sine ca pe un om dispus să facă orice pentru a salva Biserica de Illuminati şi de ceea ce reprezintă membrii organizaţiei oculte", a declarat McGregor despre personajul său.

Până în prezent, "Îngeri & Demoni" a reuşit să evite criticile de tipul celor pe care autorităţile bisericeşti de la Vatican le-au formulat faţă de filmul "Codul lui Da Vinci", în 2005. "Dramatizarea problemei generează involuntar publicitate pentru «Îngeri & Demoni»", a declarat arhiepiscopul Velasio De Paolis, într-un interviu acordat publicaţiei italiene La Stampa. "Fiţi atenţi să nu le faceţi jocul", a avertizat el.

"Codul lui Da Vinci" - cartea şi filmul - au suscitat nemulţumirea Vaticanului şi a catolicilor prin sugestia că Iisus ar fi fost căsătorit cu Maria Magdalena şi ar fi avut copii, o linie de sânge regală asupra căreia oficialii bisericii ar fi păstrat secretul timp de secole. Nemulţumirea a venit şi din faptul că la baza religiei creştine se află convingerile potrivit cărora Iisus nu ar fi fost niciodată căsătorit, a fost crucificat şi a înviat din morţi.

În pofida controverselor şi a valului de critici suscitate la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost lansat, filmul "Codul lui Da Vinci" a avut încasări de peste 750 de milioane de dolari în întreaga lume, ceea ce a susţinut teoria potrivit căreia orice fel de publicitate este benefică.

În aprilie, scriitorul Dan Brown a anunţat că va lansa continuarea cunoscutului roman "Codul lui Da Vinci" pe 15 septembrie, în Statele Unite, Marea Britanie şi Canada, sub titlul "Simbolul Pierdut". Volumul "Codul lui Da Vinci" a înregistrat un record de vânzări, peste 70 de milioane de exemplare, de la momentul lansării, în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici