Toto Cutugno concertează la Bucureşti (Video)

Cântăreţul italian Toto Cutugno va susţine, sâmbătă, de la ora 19.00, un concert gratuit, care va avea loc în parcul Plumbuita din Capitală, informează organizatorii evenimentului.

196 afișări
Imaginea articolului Toto Cutugno concertează la Bucureşti (Video)

Toto Cutugno concertează la Bucureşti

Trupa Mandinga va susţine un recital în deschiderea concertului lui Toto Cutugno.

Concertul este organizat de LSP Stone Media Events şi Primăria Sectorului 2 Bucureşti.

Parcul Plumbuita este situat în cartierul Colentina din sectorul 2 al Capitalei şi este amplasat pe malul lacului Plumbuita.

Artistul nu se află la prima vizită în România.

În 1993, el a susţinut un recital în cadrul Festivalului Cerbul de Aur, iar în 1998, el a cântat la Bucureşti, într-un spectacol de Paşti. Au urmat apoi alte recitaluri la Craiova (2000), Bucureşti (2002, 2003, 2005, 2007) şi Slatina (2007).

Salvatore "Toto" Cutugno, născut în 1943, este un cunoscut cântăreţ italian, care s-a bucurat de succes în anii '90.

El şi-a început cariera muzicală ca toboşar, însă apoi a pus bazele unei trupe pentru a interpreta propriile sale cântece. De asemenea, el a compus şi pentru faimosul cântăreţ francez Joe Dassin, contribuind la piese precum "L'été indien", "Et si tu n'existais pas" şi "Le Jardin du Luxembourg".

În 1976, Cutugno a participat pentru prima dată la festivalul de la Sanremo, unde a ocupat locul al treilea, alături de trupa sa.

În 1980, el a câştigat concursul cu cântecul "Solo noi", pentru ca în alte şase ediţii să se claseze pe locul al doilea: în 1984, cu piesa "Serenata", în 1987, cu "Figli", în 1988, cu "Emozioni", în 1989, cu "Le mamme", în 1990, cu "Gli amori", şi în 2005, cu "Come noi nessuno al mondo". În total, Cutugno a participat la celebrul festival de 13 ori.

De asemenea, el a câştigat concursul Eurovision, în 1990, cu propria sa compoziţie - "Insieme: 1992".

Totodată, Cutugno este faimos în întreaga lume pentru cântecul "L'Italiano (Lasciatemi Cantare)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici