"Toy Story 3" - filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din istorie

"Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3", o producţie Disney/Pixar, a devenit filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din istorie, după ce a vândut, la nivel mondial, bilete în valoare de 920 de milioane de dolari, informează variety.com.

128 afișări
Imaginea articolului "Toy Story 3" - filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din istorie

"Toy Story 3" - filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din istorie

Filmul "Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3" a depăşit astfel recordul anterior, stabilit de "Shrek 2" (2004), produs de Paramount/DreamWorks (919,8 milioane de dolari).

Producătorii se aşteaptă ca în acest sfârşit de săptămână filmul să depăşească pragul de încasări de 400 de milioane de dolari în America de Nord, devenind astfel a doua producţie Disney care reuşeşte acest lucru, după "Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort", care, pe 7 iulie 2006, anunţa încasări de 423,6 milioane de dolari în cinematografele nord-americane.

Personajele din seria "Toy Story" au fost lansate în 1995 şi au devenit, în timp, unele din cele mai îndrăgite în toată lumea. Succesul se datorează echipei creative şi inovatoare de la Pixar, condusă de John Lasseter şi Ed Catmull, şi echipelor de marketing şi distribuţie din întreaga lume, a declarat preşedintele Disney, Rich Ross, într-un comunicat.

În cea de-a treia parte a seriei, Woody, cowboy-ul, şi prietenii săi din cutia de jucării sunt devastaţi de plecarea la colegiu a stăpânului lor, Andy. Dar când toţi vor fi "transferaţi" într-o grădiniţă, eroii îşi vor da seama că problemele lor vor fi cu adevărat mari. Copiii din grădiniţă nu se joacă frumos cu jucăriile şi le ating cu degetele lor lipicioase. Ceva trebuie făcut. Jucăriile se aliază cu partenerul lui Barbie, Ken, cu un arici ce are aere de actor şi cu ursuleţul Lots-o'-Huggin', care miroase a căpşunele, pentru a evada.

Filmul este regizat de Lee Unkrich. Printre vedetele care dau voce jucăriilor se numără Tom Hanks, Joan Cussack, Michael Keaton, Whoopi Goldberg şi Tim Allen.

Primul film al seriei a fost lansat în 1995, în timp ce al doilea a avut premiera pe marile ecrane în 1999. Primele două filme din seria "Toy Story" au obţinut împreună încasări de circa 847 de milioane de dolari pe plan mondial.

Toy story 3 - Trailer de pe tare.ro

Datorită şi formatului 3D, "Toy Story 3" a devenit filmul Disney/Pixar cu cele mai mari încasări în prima zi de lansare din istorie, pe 18 iunie.

În cinematografele din afara Americii de Nord, filmul a obţinut deja încasări de 518 milioane de dolari.

La nivel mondial, "Toy Story 3" ocupă locul al patrulea în topul producţiilor Disney din punct de vedere al încasărilor, după "Piraţii din Caraibe - Cufărul Omului Mort", de Gore Verbinski (1,066 milioane de dolari), "Alice în Ţara Minunilor", de Tim Burton (1,024 milioane de dolari) şi "Piraţii din Caraibe - La capătul lumii ", de acelaşi Gore Verbinski (960,99 milioane de dolari).

Filmul "Toy Story 3" va fi lansat pe DVD şi Blu-ray pe 2 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici