Trei filme cu buget mic au impact puternic la Gotham Awards 2019

Lungmetrajele "Marriage Story", de Noah Baumbach, "The Farewell", de Lulu Wang, şi "Uncut Gems", de fraţii Safdie, au primit cele mai multe nominalizări la Gotham Awards 2019, distincţii acordate producţiilor cinematografice independente realizate în afara marilor studiouri hollywoodiene.

125 afișări
Imaginea articolului Trei filme cu buget mic au impact puternic la Gotham Awards 2019

Trei filme cu buget mic au impact mare la Gotham Awards 2019 - Micile Oscaruri

Cele trei lungmetraje au primit câte trei nominalizări, inclusiv la premiul Gotham pentru cel mai bun film, categorie în care au mai fost selectate "Hustlers", de Lorene Scafaria, şi "Waves", de Trey Edward Shults, potrivit Associated Press.

"Marriage Story" a mai primit nominalizări pentru performanţa actorului principal, Adam Driver, şi scenariul semnat de Baumbach, în timp ce "The Farewell" a mai fost selectat pentru scenariul scris de Wang şi interpretarea actriţei principale, Awkwafina. "Uncut Gems" a mai primit nominalizări pentru actorii Adam Sandler şi Julia Fox.

Cea de-a 29-a ediţie a galei premiilor Gotham va avea loc pe 2 decembrie, la Cipriani Wall Street din New York.

Anul trecut, premiul Gotham pentru cel mai bun film i-a revenit peliculei "The Rider", de Chloe Zhao.

Spre deosebire de mult mai mediatizatele Film Independent Spirit Awards, care au stabilit criterii mai clare pentru a determina ceea ce înseamnă o peliculă independentă, premiile Gotham analizează fiecare film, de la caz la caz, pe baza unor definiţii destul de vagi. Pentru a fi eligibil, de exemplu, un film trebuie realizat "cu o economie de mijloace" - un criteriu mult mai vag decât cel folosit de Spirit Awards, al căror regulament interzice nominalizarea peliculelor produse cu un buget mai mare de 20 de milioane de dolari.

Premiile Gotham sunt acordate în fiecare an de asociaţia newyorkeză Independent Filmmaker Project, care sprijină şi promovează în special filmele cu bugete mici de producţie şi care sunt finanţate şi produse în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Filmele şi performanţele actoriceşti premiate la galele Gotham se regăsesc adeseori şi pe lista peliculelor nominalizate la Independent Spirit Awards, decernate de asociaţia Film Independent din Los Angeles.

Atât Gotham Awards, cât şi Spirit Awards se concentrează asupra filmelor cu bugete mici de producţie, dintre care unele vor concura ulterior pentru o serie de recompense mult mai prestigioase, precum Oscarurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici