Trenul Orient Express a adus noi fericiţi turişti din toată lumea în Gara de Nord din Capitală - GALERIE FOTO

Orient Express-ul a ajuns luni, la ora 14.12, în Gara de Nord din Capitală, aducând noi fericiţi turişti care vizitează Europa pe linia Paris - Istanbul, în celebrul tren de lux, care a atras admiratori cu aparatele de fotografiat.

123 afișări
Imaginea articolului Trenul Orient Express a adus noi fericiţi turişti din toată lumea în Gara de Nord din Capitală - GALERIE FOTO

Trenul Orient Express a adus noi fericiţi turişti din toată lumea în Gara de Nord din Capitală (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Trenul a ajuns la timp, elegantele vagoane negre, pe care era scris, cu litere aurite, Venice Simplon-Orient-Express, fiind trase de o locomotivă roşie românească.

Trenul Orient Express a intrat în România în noaptea de duminică spre luni, pe la Curtici. Luni dimineaţă, celebrul tren a ajuns la Sinaia, unde călătorii au vizitat castelul Peleş, care se află în circuitul Orient Express încă de la prima cursă, din 1883.

În Capitală, turiştii care coborau din tren erau preluaţi de personalul companiei Orient Express pentru a fi conduşi la Hotelul Hilton, unde vor petrece noaptea. Aliniaţi pe peron, în dreptul covorului roşu pe care erau conduşi pasagerii, managerul trenului, şeful stewarzilor, managerul restaurantului, chef de cuisine şi managerul barului, în diferite uniforme foarte elegante, îşi luau la revedere de la cei pe care, pentru scurtă vreme, nu îi mai aveau în grijă şi le urau şedere plăcută.

"A fost foarte bine, am avut vreme bună", a spus managerul restaurantului, Giuseppe Albaceli, despre călătorie. În privinţa meniului de care se bucură pasagerii la bord, el a declarat că la cina de duminică s-a servit foie gras, păstrăv şi o prăjitură numită "piramidă de ciocolată", iar luni, la brunch, homar proaspăt cu omletă.

Toţi angajaţii de pe Orient Express, de diferite naţionalităţi - italieni, francezi şi chiar australieni - sunt "foarte amabili", potrivit unei turiste din Santa Barbara, California (SUA). "La Sinaia a fost foarte frumos. Vremea a fost ceva mai rea, dar ne-a plăcut înăuntru la castel (Castelul Peleş, n.r.)", a mai spus aceasta, adăugând că, la Bucureşti, pasagerii Orient Express vor vizita Patriarhia.

Castelul Peleş a fost apreciat şi de o turistă din Singapore, pentru că este "foarte bine conservat". Aceasta a mai spus că abia aşteaptă să vadă Bucureştiul. "În Europa de Est, fiecare oraş este diferit", a adăugat ea.

Tineri şi vârstnici deopotrivă au venit să vadă de aproape trenul-vedetă din Gara de Nord şi să facă poze. Un cuplu tânăr - ambii cu rucsacuri mari la spate -, care pleca în vacanţă în Europa, şi-a exprimat uimirea faţă de preţul unui bilet pe Orient Express - de la 6.580 de euro în sus. "Şapte mii de euro... mă gândeam că o mie", s-a mirat fata.

Trenul Orient Express va pleca din Bucureşti marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, va trece prin Bulgaria şi va ajunge la Istanbul miercuri.

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanţă lungă, pentru pasageri, care a fost iniţial operată de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internaţională de Vagoane de Dormit). Ruta ei s-a schimbat de multe ori. Deşi originalul Orient Express a fost o simplă linie feroviară internaţională, numele acestuia a devenit, în timp, sinonim cu călătoria de lux. Orient Express circulă pe ruta Paris - Istanbul.

Trenul Orient Express opreşte în România de peste un deceniu, în medie, o dată pe an. Ultima dată când celebrul tren a oprit într-o gară românească a fost în 2009.

(Material realizat de Laura Mitran).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici