Trofeul NexT, decernat filmului "Imn / Anthem"

Scurtmetrajul "Imn / Anthem", semnat de regizorul israelian Elad Keidan, a obţinut, sâmbătă seară, Trofeul NexT pentru cel mai bun film, în cadrul Galei de premiere a celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediumetraj NexT.

13 afișări
Imaginea articolului Trofeul NexT, decernat filmului "Imn / Anthem"

Trofeul NexT, decernat filmului "Imn / Anthem" (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Trofeul NexT pentru cel mai bun film constă în suma de 4.000 de euro, oferiţi de Institutul Cultural Român, şi produse profesionale pentru producţie de film în valoare de 3.000 de euro, oferite de Kodak Cinelabs România.

"Imn / Anthem" vorbeşte despre miracolele care se întâmplă și în realitate. Câteodată chiar și cele mai comune zile iau o turnură neașteptată, după cum descoperă un burlac la vârsta a doua din suburbie când pornește să cumpere lapte într-un cartier din Ierusalim.

Premiul "Cristian Nemescu" pentru cel mai bun regizor - islandezului Runar Runarrson, pentru scurtmetrajul "2 Birds",

Premiul "Andrei Toncu" pentru "cel mai bun sound design" - Greg Marshall, pentru filmul "Cherries",

Premiul pentru cel mai bun film românesc - decernat lui Tudor Jurgiu pentru scurtmetrajul "Nunta lui Oli",

Menţiuni speciale - scurtmetrajele "Taxi Wala", în regia lui Lola Frederich şi sunet semnat de Sophie Laloy, şi "The Dead Hear Not the Bells", în regia lui Benjamin Minguet, sunet semnat de Martin Wheeler

Totodată, au fost premiate două filme prin intermediul programului Villa Kult, constând în rezidenţă la Berlin pentru cinci, respectiv trei zile - lungmetrajul "Fathers With Wings", de Radu Potcoavă şi "Waiting for Tommy" de Tanuja Amarasurriya.

Premiul publicului NexT, constând într-o cameră video - decernat scurtmetrajului "All my dreams on VHS", în regia lui Timothy X Atack, sunet semnat de trupa Angel Tech.

În cadrul festivalului au fost decernate 10 premii pentru publicul NexT, câştigătorii primind cărţi şi bilete la cinema.

Dumitriţa Duncă a câştigat Brico Contest, cu lucrarea "The Next Best Thing".

În deschiderea Galei de premiere, a fost prezentat un montaj de imagini şi sunet în premieră cu Cristian Nemescu şi Andrei Toncu.

"Încheiem cea de-a treia ediţie a festivalului NexT, dedicată lui Cristian Nemescu şi Andrei Toncu şi tot ce aţi văzut în ultimele zile este dedicat lor şi memoriei lor. (...) Sper că sunt mulţumiţi (...) de energiile pe care le-am adunat aici", a declarat Ada Solomon, directorul festivalului.

"A fost o provocare şi suntem mândri de ce a ieşit", a mai spus Ada Solomon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici