Trupa Bon Jovi, dată în judecată

Un bărbat din statul american Massachussetts a dat în judecată trupa Bon Jovi, trustul Time Warner şi Major League Baseball (MLB), cerându-le daune de 400 de milioane de dolari.

32 afișări
Imaginea articolului Trupa Bon Jovi, dată în judecată

Trupa Bon Jovi, dată în judecată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samuel Bartley Steele a depus, anul trecut, o acţiune în justiţie prin care i-a acuzat pe inculpaţi că i-au "furat" imnul pe care el îl crease în onoarea echipei de baseball Boston Red Sox, intitulat "(Man I Really) Love This Team". Potrivit documentelor oficiale, cântecul a fost lansat în octombrie 2004 şi a fost interpretat de Bart Steele Band.

Samuel Bartley Steele susţine că a înmânat câteva copii ale piesei unor directori ai echipei Red Sox, că a expediat alte copii jucătorilor din echipă, că a cântat live această piesă la un post de televiziune local şi că o altă copie a fost trimisă reprezentanţilor MLB pentru a susţine ideea adoptării unui cântec la nivel naţional, care să promoveze jocul de baseball.

În timpul playoff-ului din 2007, Bon Jovi a lansat un cântec, intitulat "I Love This Town", care a fost ales de conducerea MLB pentru a promova meciurile de baseball din playoff pe postul de televiziune prin cablu TBS, ce aparţine trustului Time Warner. Steele pretinde că Jon Bon Jovi fie a asculat cântecul său în timp ce făcea campanie pentru John Kerry, în Boston, în 2004, fie directorii clubului de baseball i-au înmânat caseta audio cu piesa sa.

În schimb, lucrurile au devenit tot mai ciudate, după ce propriul textier al lui Steele a depus mărturie în instanţă, în defavoarea acestuia, declarând că cele două cântece nu prezintă asemănări. Un judecător districtual a hotărât că niciun juriu raţional nu ar putea să declare că există asemănări substanţiale între cele două piese şi a respins acţiunea depusă de Samuel Bartley Steele.

Fanii echipei Red Sox sunt renumiţi pentru faptul că nu renunţă niciodată, iar Samuel Bartley Steele a făcut apel la această decizie, în urmă cu câteva zile, solicitând daune de 400 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici