Trupa Coldplay, favorita ediţiei din 2008 a Q Awards (Video)

Formaţia Coldplay a primit două distincţii în cadrul galei Q Awards de la Londra, pentru Cel mai bun album,"Viva La Vida or Death And All his Friends", şi pentru Cea mai bună interpretare live.

14 afișări
Imaginea articolului Trupa Coldplay, favorita ediţiei din 2008 a Q Awards (Video)

Formaţia Coldplay, favorita ediţiei din 2008 a Q Awards (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, cântăreaţa galeză Duffy a câştigat premiul pentru Cel mai bun debut, în timp ce trupa Keane a fost recompensată cu premiul pentru Cel mai bun cântec de revenire în activitate - "Spiralling".

De asemenea, au fost onoraţi şi artiştii veterani Grace Jones, care a fost declarată Q Idol, şi Glen Campbell, câştigător al Premiului legendelor.

Ridicând premiul pentru cel mai bun album, Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a prevenit spectatorii din public că urmează să-i plictisească la culme, după care a ţinut un discurs de mulţumire foarte incoerent.

La un moment dat, el a declarat că trupa Coldplay este "cea mai bună trupă din lume", după care a adăugat cu timiditate: "Ei bine, nu suntem chiar cea mai mare trupă. U2 e în vacanţă. Radiohead e în vacanţă".

Când Martin s-a întors să primească premiul pentru cea mai bună interpretare live din lume, a spus: "Nu cred că suntem cei mai buni din această sală, cu atât mai puţin din lume."

Trupa Cocteau Twins a fost recompensată cu Premiul pentru inspiraţie, iar chitaristul şi vocalistul de la Pink Floyd, David Gilmore, a fost onorat cu Premiul pentru contribuţia extraordinară adusă muzicii.

El a dedicat acest premiu colegului de trupă, Richard Wright, care a decedat luna trecută.

Trupa Kaiser Chiefs a oferit trofeul primit pentru Cel mai bun turneu live managerului lor de turneu, spunând că el a fost singura persoană care a reuşit să-i trezească sistematic la ora cinci dimineaţa şi să-i urce în avion.

Videoclipul "A Punk" al formaţiei Vampire Weekends a fost votat ca fiind Cel mai bun videoclip de către cititorii revistei Q, dar trupa din New York a pierdut la categoria Cel mai bun nou artist în faţa trupei The Last Shadow Puppets, proiectul independent al lui Alex Turner, starul trupei Arctic Monkeys.

Trupa Ting Tings a fost nominalizată la trei categorii, dar nu a primit niciun premiu.

Atât nominalizaţiic cât şi câştigătorii au fost aleşi de către cititorii revistei muzicale lunare, Q.

Acceptând premiul pentru cel mai bun cântec, solistul Tom Chaplain al trupei Keane a declarat: "Am citit o recenzie a albumului nostru în revista Q, şi în mod ironic, singura piesă care nu le-a plăcut a fost «Spiralling». Le mulţumesc cititorilor că nu au fost de acord cu redactorul revistei."

Coldplay - "Violet Hill"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici