Trupa pop-rock belgiană Balthazar concertează în Bucureşti pe 26 februarie 2019

Belgienii din formaţia Balthazar vor susţine un concert în Control Club pe 26 februarie 2019, pentru prima dată în formula originală la Bucureşti, în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album, "Fever", arată un comunicat remis MEDIAFAX.

157 afișări
Imaginea articolului Trupa pop-rock belgiană Balthazar concertează în Bucureşti pe 26 februarie 2019

Trupa pop-rock belgiană Balthazar concertează în Bucureşti pe 26 februarie 2019

Balthazar se reinventează şi revine în 2019 cu un nou album, "Fever", şi un turneu european, după o pauză de câţiva ani, în care cei doi lideri şi compozitori ai formaţiei s-au dedicat proiectelor solo (Jinte Deprez aka J. Bernardt şi Maarten Devoldere aka Warhaus).

"Încă de la primele acorduri ale piesei «Fever» - primul single de pe albumul cu acelaşi nume -, este clar că trupa a evoluat şi şi-a schimbat sound-ul, în principal datorită explorărilor solo din ultimii ani, ale celor doi talentaţi compozitori. În timp ce Marteen Devoldere a profitat de pauză pentru a lansa două albume melancolice art-po / jazz sub titulatura Warhaus şi a se reculege creativ în Kârgâzstan, colegul de trupă şi cel mai bun prieten al său, Jinte Deprez, a rămas acasă, în Gent, dedicându-se pasiunii sale pentru R&B şi lansând şi el un album, sub pseudonimul J. Bernardt", arată producătorii concertului.

Cei doi muzicieni au reluat colaborarea pentru a duce mai departe povestea trupei Balthazar şi au căzut de acord asupra unui ton mai puţin serios şi a unui sound mai proaspăt, optimist. "Unele cântece sunt piese pop în stilul clasic Balthazar, altele sunt mai vesele, iar «Fever» dă tonul întregului album", spune Maarten Devoldere.

Proiectele individuale ale muzicienilor, Warhaus şi J. Bernardt, au fost prezentate deja în recitaluri sold-out în Control, iar acum belgienii revin în formula originală Balthazar. În deschidere, este programat proiectul psihedelic pop belgian Faces on TV.

Concertul susţinut de Balthazar la Bucureşti este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 85 de lei.

Trupa Balthazar este formată din Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Patricia Vanneste, Simon Casier şi Michiel Balcaen. Primele concerte le-au avut în 2004 şi au lansat trei albume de studio până în prezent ("Applause", "Rats" şi "Thin Walls") şi unul din concert ("Bunker").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici