Trupe româneşti confirmate la B'estfest. Organizatorii anunţă mai multă muzică şi distracţie în 2012

Trupele româneşti Avatar, L.O.S.T., Taine, Toulouse Lautrec, Flou Rege, Manki'n'Stieb, Antract şi Hot Casandra, dar şi un concert special The Mono Jacks & Guests au fost confirmate pentru B'estfest Summer Camp (6-8 iulie), alături de alte noutaţi anunţate joi, într-o conferinţă susţinută de Emagic.

660 afișări
Imaginea articolului Trupe româneşti confirmate la B'estfest. Organizatorii anunţă mai multă muzică şi distracţie în 2012

Trupe româneşti confirmate la B'estfest. Organizatorii anunţă mai multă muzică şi distracţie în 2012 (Imagine: lex Barbulescu/Mediafax Foto)

Festivalul revine vara aceasta tot în comuna Tunari, pe malul lacului Pasărea, cu mai multe scene - 7 -, un line up eclectic şi mai multă distracţie, potrivit organizatorilor, Emagic.

Laura Coroianu, CEO Emagic, a spus în deschiderea conferinţei că, dacă anul trecut toată lumea era sceptică privind mutarea festivalului în afara Bucureştiului, acum există un consens "că e foarte bine la iarbă verde", pe un spaţiu de 25 de hectare.

Ea a mai spus că, dacă la ediţia din 2011, 15% dintre participanţi au fost turişti străini, se aşteaptă ca anul acesta procentul lor să crească la 25%, menţionând că mai multe publicaţii şi site-uri au inclus B'estfest între festivalurile de neratat sau în primele cinci evenimente de gen din Europa, deşi în zonă s-au dezvoltat foarte mult festivaluri precum Exit din Serbia şi Sziget din Ungaria.

Renumitul ziar britanic The Guardian a inclus B'estfest în ghidul festivalurilor "must-see" din acest an, în timp ce Travelbite (una dintre cele mai importante agenţii de voiaj din Anglia) şi Students Love Uni (portal construit ca un ghid de călătorii pentru studenţii din Marea Britanie) clasează B'estfest Summer Camp printre primele cinci festivaluri europene ce nu trebuie ratate în acest an. Bakpakguide, cel mai mare site din lume dedicat iubitorilor de călătorii, aventură şi turism de festival, a inclus B'estfest în Top 10 al celor mai bune festivaluri europene în 2012, potrivit unui comunicat Emagic.

Laura Coroianu a mai spus la conferinţă că a fost impresionată să întâlnească la festivalul Pinkpop din Olanda, fondat în 1970, un cuplu care se cunoscuse acolo în urmă cu 20 de ani şi continua să meargă la eveniment anual, alături de copii, acolo făcându-şi cele mai frumoase amintiri.

"Aşa am vrea să fie şi B'estfest - o fabrică de amintiri frumoase", a declarat aceasta.

Printre artiştii anunţaţi deja pe afişul B'estfest 2012 se numără Pulp, Garbage, Royksopp, Caro Emerald, Modestep, Selah Sue, Booka Shade, Milow, Skindred, Dope D.O.D., Trolley Snatcha, Andy C, Kreator, Meshuggah şi Moonspell, noi nume urmând să fie anunţate până în iulie.

După canalul de YouTube B'estfest, care acoperă pregătirile şi desfăşurarea de forţe din timpul festivalului, ediţia din acest an aduce o noutate, B'estfest Audio Channel - o platformă audio online, accesibilă de pe site-ul www.bestfest.ro, unde fanii festivalului vor avea ocazia să asculte muzica artiştilor care de-a lungul anilor s-au aflat pe scenele B'estfest, dar şi piese ale unor muzicieni ce se încadrează în stilurile promovate de festival.

Ediţia din 2012 a B'estfest Summer Camp va aduce şi trei noi scene, scena Aftershock - consacrată fanilor rock, punk, hardcore şi metal, Blazing Vibez Stage, dedicată genurilor reggae, roots şi dancehall, şi Groove On Stage, aducând în programul festivalului o selecţie inedită de lounge, IDM şi broken beat.

În ceea ce priveşte trupele autohtone ce vor concerta pe principalele scene ale festivalului, organizatorii au adoptat o strategie diferită faţă de anii precedenţi. "Votează-ţi artistul" este aplicaţia de Facebook prin care fanii B'estfest Summer Camp sunt cei care îşi aduc pe scenele festivalului artiştii români pe care şi-i doresc. De la data lansării aplicaţiei, lista de artişti a ajuns să includă 25 de nume, fiind accesată de 4.500 de fani care au contribuit cu un număr total de peste 6.000 de voturi. Primele nume autohtone confirmate prin intermediul aplicaţiei "Votează-ţi artistul" sunt Avatar, L.O.S.T., Taine, Toulouse Lautrec, Flou Rege, Manki'n'Stieb, Antract şi Hot Casandra.

Mai mult, line up-ul românesc din acest an va fi completat de câteva prezenţe speciale din industria muzicală autohtonă. Primul nume din aceasta serie este The Mono Jacks, trupa formată în anul 2008, la iniţiativa lui Doru Trăscău (AB4), alături de Florin Vasile (chitară, voce), Alex Voicu (bas) şi Dorian Cazacu (tobe).

Prezent joi la conferinţa de presă dedicată B'estfest Summer Camp 2012, Doru Tăscău a povestit că la ediţia trecută a festivalului s-a întâlnit în culise cu membri ai trupelor Coma şi Omul cu Şobolani, cu care The Mono Jacks a împărţit atunci scena, şi şi-au amintit de concertele lor de la începutul anilor 2000. Astfel, printre concertele speciale cu artişti autohtoni, va exista un eveniment The Mono Jacks & Guests, însă Doru nu a dezvăluit deocamdată care vor fi invitaţii.

De asemenea, scena Romania Future Heroes va fi şi în acest an la B'estfest Summer Camp, urmând a găzdui atât nume binecunoscute ale curentului alternative autohton, cât şi trupe debutante. Şi pentru a sprijini artiştii la început de drum, B'estfest Summer Camp a demarat concursul B'estband, prin care trei trupe noi şi talentate vor avea şansa de a câştiga un slot pe scena Future Heroes. Trupele care doresc să se înscrie în concurs o pot face pe pagina de Facebook a festivalului, postând un comentariu la fotografia B'estband şi încurajându-şi apoi prietenii şi fanii să-i voteze. De asemenea, DJ-ii debutanţi îşi pot câştiga un loc în line up-ul B'estfest, participând la concursul B'estvibe.

La fel ca în 2011, B'estfest recreează atmosfera din Centrul Vechi al Bucureştiului şi din Vama Veche, mai multe cluburi şi pub-uri, dintre care şi-au confirmat deja participarea la ediţia din acest an Fabrica, Expirat, B52 şi Control, făcându-şi program de iarbă verde cu muzică live, DJ sets, voie bună şi party până dimineaţa.

Sports Area va fi prezentă şi anul acesta în cadrul B'estfest Summer Camp, punând la dispoziţia publicului terenuri de fotbal, volei şi baschet. Nici zona B'estfest Playground nu va lipsi, în spaţiul de festival urmând a fi construit un adevărat parc de distracţii, cu "bumping cars" şi carusele, jocuri diverse, face painting, tatuaje şi graffiti. De asemenea, pe malul lacului, departe de agitaţia concertelor, va fi amenajată zona Lake Lounge Area, unde publicul festivalului se poate relaxa răsfoind o carte de la Lecturi Urbane, savurând un ceai sau fumând o narghilea. Pentru pasionaţii de arte vizuale, zona Arts & Crafts va găzdui şi în acest an expoziţii de fotografie, pictură şi artă contemporană, precum şi diverse ateliere de creaţie pentru toţi cei care vor să-şi pună în valoare talentele. Pe lângă acestea, nu vor lipsi nici workshop-urile de modelaj, pictură, reciclare creativă, face painting, origami şi multe altele susţinute de Creative Arts. Incubator107, proiectul Asociaţiei Culturale Macaz va fi prezent şi în acest an la festival cu ateliere de parkour, dansuri irlandeze, krav maga, yoga acrobatică, jonglerie, precum şi ateliere de tobe africane, chitară şi compoziţie muzicală. Pe lângă acestea vor mai fi organizate şi sesiuni de masaj, machiaj şi tarot. Totodată, în B'estfest Bazzar se vor regăsi standuri cu accesorii hand made, creaţii originale, vintage sau urban wear, articole pentru camping, hamace, CD-uri sau vinyl-uri cu muzică.

Un ecran de 120 de metri pătraţi va fi suportul proiecţiilor de film, iar la "Fabrica de rock", motocicliştii, dar şi alţi iubitori ai genului sunt bineveniţi pentru a asculta piese celebre interpretate live de trupe tribut, au mai anunţat organizatorii.

Participanţii la B'estfest vor avea acces gratuit la internet, precum şi posibilitatea de a campa cu cortul propriu sau cu unul închiriat pe loc, dacă doresc să rămână în spaţiul festivalului pe toată durata evenimentului. Vor exista curse speciale din Capitală în Tunari, ca şi anul trecut, dar şi un spaţiu pentru biciclete.

Biletele au acelaşi preţ ca şi anul trecut şi sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, pe www.myticket.ro şi în reţelele afiliate, la preţul de 125 de lei pentru o zi şi 265 de lei pentru trei zile, 15 lei fiind valoarea voucherului de camping. Promoţia pentru elevi şi studenţi a fost extinsă pentru tineri de până în 26 de ani, constând în 50% reducere din preţul biletelor pentru cei care vin "în gaşcă" de 5 persoane, iar copiii mai mici de 12 ani au acces gratuit în prezenţa unui adult.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici