Turbinele eoliene offshore din Olanda au fost oprite pentru a ajuta păsările migratoare

Turbinele eoliene din parcurile eoliene offshore de lângă Borssele şi Egmond aan Zee au fost oprite timp de patru ore sâmbăta trecută pentru a permite păsărilor migratoare să părăsească zona în siguranţă, a confirmat ministrul olandez al energiei, Rob Jetten.

1150 afișări
Imaginea articolului Turbinele eoliene offshore din Olanda au fost oprite pentru a ajuta păsările migratoare

Turbinele eoliene offshore din Olanda au fost oprite pentru a ajuta păsările migratoare

Este pentru prima dată în lume când turbinele eoliene au fost oprite pentru a permite păsărilor să treacă în siguranţă, a declarat Jetten.
 
"Dorim să menţinem impactul parcurilor eoliene asupra naturii la un nivel cât mai mic posibil, iar aceasta este o măsură pentru a face acest lucru", a spus el. 
 
Experţii estimează că lamele turbinelor ucid aproximativ 50.000 de păsări în fiecare an, pe măsură ce parcurile eoliene offshore proliferează pe rutele lor de migraţie.
 
Proprietarii de parcuri eoliene vor folosi previziunile care arată când un număr mare de păsări sunt pe cale să se deplaseze pentru a decide când să oprească turbinele, potrivit Dutch News
 
Aceste previziuni se bazează pe prognozele experţilor în migraţia păsărilor şi pe un model conceput de un student la Universitatea din Amsterdam care utilizează date meteorologice şi sisteme radar pentru păsări. 
 
"Primăvara şi toamna, milioane de păsări se deplasează în unele nopţi deasupra Mării Nordului", a declarat Tim van Oijen de la grupul de protecţie a păsărilor Vogelbescherming Nederland.
 
"Este esenţial ca dezvoltarea parcurilor eoliene din Marea Nordului să se facă într-un mod responsabil. Oprirea turbinelor în timpul migraţiei va contribui la atingerea acestui obiectiv."
 
Oprirea de sâmbăta trecută face parte dintr-o serie de teste care au loc în această primăvară pentru a evalua dacă turbinele pot fi oprite fără a afecta reţeaua. Sistemul va fi aplicat în mod oficial din toamnă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici