Ucis de un urs polar. Bărbat atacat încerca să îşi protejeze fiica

Un bărbat din Canada a murit după ce a fost atacat de un urs polar, acesta fiind ucis în momentul în care încerca să o protejeze pe fiica lui, astfel că s-a interpus între copil şi animal, informează BBC.

1804 afișări
Imaginea articolului Ucis de un urs polar. Bărbat atacat încerca să îşi protejeze fiica

Ucis de un urs polar. Bărbat atacat încerca să îşi protejeze fiica

Aaron Gibson, în vârstă de 31 de ani, călătorea în insula Sentry, din regiunea Nunavut, în nordul Canadei, când a fost atacat de ursul polar. Aceasta este o destinaţie cunoscută pentru pescuit şi vânătoare situată pe coasta vestică a golfului Hudson.

O rudă a bărbatului a afirmat că acesta ”a murit ca un erou”, spunându-i fetiţei să fugă în timp ce el s-a interpus între copil şi urs.

Fetiţa nu a fost rănită, însă barbatul a murit fiind atacat de urs. Un alt bărbat care a fost martor la tragedie a împuşcat animalul, omorându-l.

”Îşi petrecea ziua împreună cu copiii săi”, a declarat unchiul acestuia, Gordy Kidlapik, pentru presa canadiană. Acesta a mai spus că ”au fost surprinşi de către urs care se îndrepta spre unul dintre copii”.

Tatăl copiilor nu era inarmat în momentul atacului.

Una dintre fetiţe a chemat ajutoare folosind radioul de pe barcă.

”Am auzit când a sunat după ajutor, a fost groaznic să auzim asta”, a mai afirmat unchiul bărbatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici