Ultimul film cu Heath Ledger este greu de vândut distribuitorilor (Video)

Ultimul film în care a jucat Heath Ledger, "The Imaginarium of Doctor Parnassus", în regia lui Terry Gilliam, o peliculă despre întâmplări fantastice, reprezintă un mare semn de întrebare pentru marii distribuitori, care au reţineri în a cumpăra drepturile de difuzare, informează Hollywood Reporter.

60 afișări
Imaginea articolului Ultimul film cu Heath Ledger este greu de vândut distribuitorilor (Video)

Ultimul film cu Heath Ledger este greu de vândut distribuitorilor

Potrivit sursei citate, chiar dacă Ledger şi destinul său tragic au influenţat succesul celui mai recent film din franciza "Batman", "Cavalerul Negru", în regia lui Cristopher Nolan, prezenţa actorului australian în "The Imaginarium of Doctor Parnassus" pare să aibă o influenţă mai puţin benefică.

În ianuarie, Heath Ledger a murit din cauza unei supradoze de medicamente, la vârsta de 28 de ani.

Pentru distribuitorii din Statele Unite, pelicula stranie a lui Terry Gilliam, a cărei acţiune se petrece în lumi paralele şi prezintă o trupă de teatru şi un medic bătrân de 1000 de ani care face afaceri cu diavolul, constituie încă un mare semn de întrebare.

Pe de o parte, filmul este o lovitură de marketing, deoarece este ultima peliculă în care a jucat Heath Ledger înainte să moară, iar pe de altă parte, poate fi un eşec financiar, încăpăţânatul Gilliam fiind cunoscut ca un artist necomercial.

Regizorul a înregistrat dezamăgiri consecutive în box office, din 1995, când a lansat "Armata celor 12 maimuţe". Astfel, distribuitorii care ar fi dispuşi să cumpere pelicula pentru că în ea joacă regretatul Heath Ledger sunt mai degrabă tentaţi să renunţe.

"În condiţiile acestui gen de piaţă, nu suntem dispuşi să mizăm pe un astfel de film decât dacă suntem siguri de succesul său", a declarat directorul executiv al unei companii de distribuţie. Un director de la o companie de specialitate a adăugat că puţini colegi de-ai săi au urmărit cel mai recent proiect al lui Gilliam.

Cei care cunosc evoluţia proiectului sunt de acord cu faptul că, în ceea ce priveşte aşteptările comerciale, "The Imaginarium of Doctor Parnassus" nu are angajamentul unei producţii realizate de un studio mare de film.

Pelicula, care a fost vândută în multe teritorii din străinătate, este manageriată de Lionsgate, care este prezentat ca principalul candidat la distribuţia din Statele Unite.

Finanţat de Grosvernor Park şi produs de Davis Films, patronat de Samuel Hadida, "Parnassus" urma să fie oferit spre achiziţionare în urmă cu câteva săptămâni, când au apărut primele semne ale succesului comercial al peliculei "Cavalerul Negru".

Dar săptămâna trecută mulţi dintre potenţialii cumpărători încă nu văzuseră pelicula.

Acest lucru, însă, nu i-a oprit pe unii distribuitori să ajungă la concluzia că o astfel de afacere, care implică un film marca Gilliam-Ledger, ar putea da roade, dar pentru un preţ anume.

Având în vedere că bugetul filmului este de 20 de milioane de dolari, achiziţionarea sa ar putea dura ceva timp.

Recent, un alt film cu un buget de 20 de milioane de dolari, "Synecdoche, New York" de Charlie Kaufman, nu a reuşit să încânte distribuitorii, iar compania care vindea producţia a acceptat un preţ mai mic din partea Sony Pictures Classics.

Astfel, în timp ce penultimul film al regretatul actor a devenit unul dintre cele mai de succes filme din istoria Hollywood-ului, ultima sa producţie se luptă să fie cumpărată de un distribuitor.

Johnny Depp, Colin Farrell şi Jude Law l-au înlocuit pe Ledger în acest film, după moartea australianului. Cei trei actori, care îşi vor dona salariile primite pentru acest film familiei lui Ledger, au preluat ştafeta, iar filmările s-au mutat din Marea Britanie în Vancouver.

În film, personajul lui Ledger, Tony, este transportat în trei dimensiuni spaţio-temporale diferite. Aceste trei noi lumi, la care personajul lui Ledger are acces prin intermediul unei oglinzi paranormale, sunt locuite de Depp, Law şi Farrell. În film mai apar Christopher Plummer, Tom Waits, Lily Cole, Andrew Garfield şi Verne Troyer.

Perspectiva de a intra într-o afacere care include patru nume mari pare a fi o afacere bună pentru un distribuitor, care ar putea cumpăra filmul pentru o sumă cu şase zerouri şi ar putea obţine încasări cu şapte zerouri, judecând după notorietatea actorilor principali.

Dar nici o astfel de perspectivă nu pare a grăbi vânzarea filmului.

Potrivit specialiştilor în domeniu, "chiar dacă ai aceste elemente în film, este, totuşi, un film semnat de Terry Gilliam şi, oricât de mult ai dori ca un film al său să fie bun, trebuie să fii atent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici